15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kkb puanım çok düşük yükseltmek için ne yapmalıyım?

Kkb puanım çok düşük yükseltmek için ne yapmalıyım?

Sorunlu hale gelen bir borcunuzdan dolayı kkb puanınız mı düştü? Kkb puanımı yükseltmek için ne yapmalıyım mı diyorsunuz?

Kkb puanınız çok düşük ve bu yüzden kredi yada kredi kartı alamıyor musunuz? Bu sonuca göre ya daha önceki risklerinizi gecikmeli olarak ödüyorsunuz yada riski ödeyemeyerek Avukata yani takibe aktarmış olmalısınız. Eğer avukata aktarılmış bir borcunuz mevcut ise bu durum yakanızı 5 yıl bırakmıyor ve onunla yaşamak zorunda kalıyorsunuz.

Ama gecikmeden dolayı kkb puan düşüklüğü mevcut ise bir süre düzenli ödeme yaparak bu sorunu atlatma ihtimaliniz var. Bu sorunlar bir taksit ödemesi sonrası bile kredi notu üzerinde etkisini gösterebilmekte olup, yükseltmek için en önemli kriter ödeme yapılmasıdır.

Kkb puanımı yükseltmek için ne yapabilirim?

Peki puanınız düşük olduğu için Bankalar size ürün vermiyor ve kullandığınız bir kredi yada kredi türü yok ise puanınızın yükselmesi daha zor tabi ki. Bu durumda izlenecek yol ise eğer maaşlı çalışan iseniz maaş aldığınız Bankalar bu konuda daha esnek davranarak kredi veya kredi alımında kolaylıklar sağlayabiliyorlar.

Öncelikle maaş aldığınız Bankadan ihtiyacınıza göre ödemede zorluk çekmeyeceğiniz tutarda bir kredi çektikten sonra en az 6 ay düzenli ortalama 1 yıl ile gecikmesiz olarak ödemelerinizi yapmanız gerekecektir. Kkb de 12 aylık gecikme performansını gösteren bir alan olduğu için 12 ay çok düzenli ödemeler yapılması gerekecektir.Hiç kredi çekmedim diyorsanız eğer onun içinde farklı yöntemler mevcut.

Bu performansa göre Kkb puanınız ivmeli bir şekilde yukarı çıkmaya başlayacaktır. Kredi kartı kullanımında ise asgari tutarı ödemeyi hiçbir şekilde atlamamalı sınız, eğer tüm borcu ödeyemiyorsanız. Kkb de gecikme olarak yansımamakta olup ödeme gücünüzü biraz daha zorlayarak tüm borcu ödemeye özen göstermelisiniz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Aralık 2015 kira zam oranı açıklandı ne kadar zam yapmam gerekiyor?

Eğer maaş müşterisi değil ve mevcut elinizdeki kredi ürünleri Kkb puanınızı yükseltmek istiyor iseniz biraz önce belirttiğimiz gibi en az 12 ay iyi ödeme performansı ile kredi yada kredi kartı alabilecek bir Kkb puanına ulaşıma imkanınız olabilir.

Emekli Bankacılığı maaş taşıma kampanyalarında en avantajlı hangisi yazımızı okumak için tıklayın

Emekli maaş aktarım kampanyaları

About Author

Finansçı

7 Comments

  • bunu bilmiyordum ama sayenizde öğrenmiş oldum elinize sağlık

  • yazıda 12 lık bir süre düzenli ödeme ile kredi kartı alınabileceği yazılmış gercekte çok uzun bir süre olduğunu farkettim

  • Benimde kredi puanım düşük 1000 tl kredi vermediler,sanırım icralık dosyalarımdan ötürü olsa gerem az kaldı kurtulacağız

  • Bu konu hakkında değerli makalenizi okudum ve yeterli bilgiyi aldığımı düşünüyorum.Teşekkürler.

  • ben yaptırmadım ama önemli bir şey sanırım en kısa zamanda yapacam…

  • benimde kkb puanım düşüktü yükseltmek zorunda kalmadan maaş aldığım bankadan kolayca kredi çekebildim. kkb puanı yükseltmek yeni ürün almadan zor zaten ama kredi çektikten sonra yükselmeye başladı diyebilirim

  • Kkb puanı dusurmek kolay ama yukseltmek zor o yuzden odemelere dikkat etmek lazim. Ama kkb yukseltmek konusunda yeterli bilgi verilmis makalede.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir