9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi başvurusu neden reddedilir?

Kredi başvurusu neden reddedilir?

Bazı zaman olur ufak bir kredi ihtiyacınız olduğunuzda Banka kredi başvurunuzu red edebilir. Peki kredi için yaptığım başvuru neden onaylanmaz?

Bankalar ile artık fazlasıyla haşır neşir olduk her ihtiyacımızda kapılarını çalar olduk. Bazen olumlu olarak geri dönüşler alırken bazı durumlarda olumsuz geri dönüş alabilir siniz. Bankaların kkb puanını değerlendirirken, ödeyebileceğiniz kredi tutarı gibi bir çok kritere göre değerlendirme yaparlar.

Banka kredi başvurumu neden reddetmiş olabilir?

Öncelikle kkb puanınız ana kriter olup, Kkb puanınız ortalama 1.000 puan altında ise otomatik red olabilir. Fakat kkb puanınız iyi olduğu halde red cevabı aldıysanız o zaman farklı kriterler dikkate alınmakta olup bu detaylar üzerinden geçelim;

Kkb puanı yüksek olduğu halde neden kredi çıkmaz?

  • (GBB) Gecikmeli Borç Bakiyeniz olabilir yani herhangi bir ürününüzü son ay gecikmeye düşürmüş olabilirsiniz.
  • Son dönemde bir çok kredi yada kredi kartı başvurusu yapmış olabilir siniz.
  • Kredi kartınızın sürekli asgari tutarını ödüyor olabilir siniz.
  • Borçlanma endeksiniz yüksek olabilir.

Kkb puanınız yüksek olsa dahi Bankalar ön onaylı kredi yada otomatik istihbarat sistemlerinde bu kriterlere takıldığı için krediniz otomatik red olabilir. Bu gibi durumlarda Banka yetkilisine konu ile ilgili gerekli açıklama yapılarak gerekli döküman teminini sağlayabilir siniz.

Örnek vermek gerekir ise GBB var ise ödeme dekontunu Bankaya iletmeniz gerekecektir. Kredi kartında uzun dönemdir kapanmayan borç bakiyeniz mevcut ise bu borcun kapatılması talep edilebilir. Borçlanma endeksi yüksek ise tüm borçlarınızı tek çatı altında toplamak adına tüm borçlarınızı kullanacağınız kredi ile kapatılması talep edilebilir.

Bu kriterler her Bankaya göre farklılık gösterebilmekte olup, eğer bu krediye çok ihtiyacınız var ise mecbur talep edilen şartları sağlamanız gerekecektir. Bu tip sorunlara çok takılmamak adına öncelikle maaş aldığınız Bankaya kredi başvurusu yapmanız halinde daha çok kolaylık sağlanabilmektedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Nisan 2019 Kira Artışı Ne Kadar?

 

 

Kredimi iptal etmek istiyorum ne yapmalıyım? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/kredi-islemleri/konut-kredileri/kredimi-iptal-ettirmek-istiyorum-ne-yapmaliyim/

About Author

Finansçı

4 Comments

  • Kredi başvurum reddedildi bende neden anlayamadım böyle olduğunu, bu yazı fazlasıyla açıklayıcı olmuş. KKB puanı yüksek olduğu halde neden kredi çıkmadığını anlayamamıştım bende.

  • Çok acil paraya ihtiyacım olduğu birkaç bankaya kredi başvurusunda bulundum fakat banka kredi vermek istemedi hazır limitli kredim olmasına rağmen. Banka hazır limitli olsada krediyi vermeyebilir mi?

    • Merhaba,
      Banka bir çok başvuru sayisi gördü ise riskli bir kredi olacağını düşünerek krediyi vermeyebilir.
      Saygılarımızla.

  • kredi başvurusu nasıl onaylanır aslında bunu yazmanız çok daha yerinde olurdu. Bankaların kredi politikaları bazen akıl almaz bir hale geliyor. Kredi başvurusu için ne isteniyor ise teslim ediyorsunuz, şartlar da bir o kadar müsait olsa da illaki bir sorun çıkarıyor bankalar. Tabiri caizse kredi vermek için adam seçiyor gibiler de diyebiliriz. Bence bankalar kredi vermek için biraz kriterlerini yumuşak tutmalılar yoksa bir süre sonra kimse kredi çekemeyecek hale gelecek:(

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir