9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi Kartı başvurum neden reddedilir?

Kredi Kartı başvurum neden reddedilir?

Bankalara yapılan kredi kart başvurularımız kimi zaman onaylanmayabiliyor. Peki Kredi Kartı başvurum neden reddedilir?

Tüketici tarafından Bankalara yapılan Kredi Kartı başvuruları, kurumun tahsis ekipleri tarafından değerlendirilir. Başvuru yapan tüketici için önemli kriterler mali performans, bankanın risk iştahı, piyasa şartları gibi bir çok etken yapılan başvuruda önemli rol oynamaktadır. Tabi tüketici Kredi kart talebi için bir çok Bankaya başvuru gerçekleştirilebilir. Bu başvuruların olumlu olup olmayacağına biraz önce belirtmiş olduğumuz kriterler etkili olmaktadır.

Kredi kartı başvurusu Banka tarafından neden onaylanmıyor?

Yapılan kredi kart başvurusu Bankaların ilgili kredi kartı tahsis ekipleri tarafından incelenir. Bu incelemede müşterinin geliri, kredi notu, ödeme performansı, borçlanma indeksi, diğer Bankalardaki tanımlı kredi kart limitleri, çatı limiti kapsamında ne kadar kredi kartı limiti alabileceği gibi bir çok kriter hesaplaması yapılır.

Bankalar tüketici tarafından her kredi kartı başvurusunu onaylayarak  kredi kartı verme zorunluluğu olmadığı için müşterinin çalışma prensiplerine uygun olanlarını seçmek isterler. Hal böyle olunca kredi kartı başvurusu neden kabul edilmez yada bankalardan neden kredi kartı alamıyorum gibi sorular sorabilir siniz. Burada dikkat edilmesi gereken durum kredi notu ve kkb ‘nizin nasıl olduğunu biliyor olmanızdan geçer. Eğer ödeme dengenize ve gelirinize güveniyorsanız kredi kartı başvurunuzun red sebebi bu konu ile alakalı olmamalıdır. 

Kredi kartı alamıyorum ne yapmalıyım?

Yönetmelik değişikliği sonrası çatı limiti tanımlandıktan sonra alabileceğiniz kredi kartı limitlerine sınırlama getirildi. O yüzden çatı limiti doldurmanız halinde yeni yapacağınız kredi kartı başvurunuz onaylanmayabilir. Kredi kartı alamıyorum ne yapmalıyım? diye soranlar için ise, çatı limitine takılan tüketici farklı bir alternatifinin olması yada kampanyalarını beğendiği için farklı bir Bankadan kredi kart almak istiyorsa yüksek limitli kredi kartının limitini düşürerek limit boşluğu oluşturması gerekecektir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Eylül 2019 Kira Artışı Ne Kadar?

Bankaya yapacağınız başvuru sonrası olumsuz sonuçlanması halinde sebebini Banka yetkilisi ile teyit ederek ona göre aksiyon alınması daha faydalı olacaktır. Aksi takdirde aktif kullandığınız kredi kartı limitini gereksiz bir şekilde düşürme ihtimaliniz doğabilir.

 

Bankaya gitmeden kredi kartı nasıl alabilirim? yazımızı okumak için tıklayın.

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir