22 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi kartı ile alışverişlerde taksit sayısı artıyormu?

Kredi kartı ile alışverişlerde taksit sayısı artıyormu?

Son yapılan yasal düzenleme ile kredi kartından taksitli alışverişlere kısıtlama teknoloji ürünlerinde taksit kaldırılmıştı. Kuyumcularda yapılan altın satışlarında kredi kartından yapılan işlemlerde taksitlendirmeye ait düzenleme ile altın alırken 4 taksit yapabiliyorsunuz. Kredi kartından yapılan taksitli işlemlere ait düzenlemenin çok faydalı olmadığı gözüküyor. Tüketici taksit olmadan alışveriş yapamadığı için farklı yöntemler ile yine taksitli alışverişe devam ediyor. Bunun çözümünü teknoloji firmalarında kasada kredi kullandırımları ile çözen tüketici ekstra faiz ödemek zorunda kalarak dahada zor duruma düşüyor.

Kredi kartından yapılan taksitli işlemlerde taksit vadesi uzatılıyor mu?

”Kredi kartı ile yapılan işlemlerde taksitlendirmeye ait düzenleme için AA muhabirine konuşan Mehmet Ali Akben kredi kartına getirilen taksit sınırlamasının gevşetilmesi için Finansal İstikrar Komitesinde konunun görüşüleceğini belirtti. Komite toplantısının henüz gerçekleşmediğini belirten Akben Bakan değişimi olduğu için yeni gelen Bakan ile henüz gündeme gelmedi. Altyapı ile çalışmaların devam ettiğini, çalışmaların yapıldığını dile getirdi.
Cari açığı etkilen ürünlerin satışlarında tüketicinin borçlanmasını engelleme yönünde çalışmaları olduğunu belirten Mehmet Ali Akben Finansal İstikrar Komitesinde görüşüleceğini çıkacak sonuca göre davranılacağını söyledi. Bu konuda BDDK olarak bu kararı tek başlarına veremeyeceklerini anlatan Mehmet Ali Akben Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı ile yapılacak ortak çalışma ile konununda değerlendirmeye alınacağını iletti.”

Düzenlemenin çıkması halinde tüketici Bankalara faiz ödemek zorunda kalmamış olacak. Süreç sonlandırılana kadar gözler Finansal İstikrar Komitesinde olacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Peşinat tutarınız az nasıl ev alacağım diye mi düşünüyorsunuz?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir