26 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi puanı yüksek olana düşük faizli kredi imkanı

Kredi puanı yüksek olana düşük faizli kredi imkanı

Mehmet Şimşek tarafından açıklamada karşılık rakamlarında yapılacak değişiklik ile güvenilir müşterilere faiz indirimi sağlanabilir

Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamada, tüketici kredi limitlerinde gelire göre bir sisteme geçilmesi konusunda çalışmalar yapıldığından bahsetti. Eğer bu yapının sisteme entegrasyonu sağlanır ise Sermaye yeterlilik rasyoları üzerindeki baskıyı azaltabilir açıklamasında bulundu.

Daha önceki dönemlerde kredi ve kredi kartı taksitlendirmeleri konusundaki kısıtlamalar ve bu kredilerdeki karşılık rakamlarında artışların bu yapı ile aşılması gerekecek gibi gözüküyor. Yapılması planlanan değişiklik tüm ekonomi camiasında olumlu tepkiler alır iken satır başları üzerinden geçelim.

Yapılacak düzenleme ile kredi ve kredi kartlarında neler değişebilir?

  • Şu anki yapıda kullandırılan kredilerde yüzde 150-200 oranında karşılık ayrılmakta olup, Bankalar için iyi ve az riskli müşteriler içinde bu oran kullanılmakta olup bu oranların farklılaştırılması sağlanabilir.
  • Yapılacak değişiklik ile riskli müşteriye daha fazla karşılık güvenilir skoru iyi müşteriye daha az karşılık ayrılarak Bankacılık piyasasının büyümesinde etkili rol oynayabilir.
  • Karşılık rakamlarının farklılaştırılması Bankada müşteriye farklı fiyatlama avantajı sağlayabilir ki bu ödemelerini düzenli yapan müşteriler için daha az faiz oranlı kredi anlamına gelebilir.
  • Bankaların karşılık rakamlarının azalması durumunda en iyi fiyatı verebilmek adına faiz oranları ciddi rakamlarda aşağı çekebilmeleri tüketici lehine büyük avantaj sağlayabilir.

Bu değişikliklerin ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgi bulunmaz iken sürecin aktif olması durumunda yukarıda maddeler halinde sıraladığımız değişikliklere olanak sağlayabilir. Tüketici olarak kredisini düzenli ödeyen ve kredi skoru yüksek olan müşterileri borçlanma konusunda teşvik edebileceği de konuşuluyor. 

 

Bankadan ne kadar kredi çekebilirim yazımız faydalı olabilir

https://www.kucukpara.com/gundem/bankadan-ne-kadar-kredi-cekebilirim-nasil-ogrenebilirim/

BUNUNLA İLGİLİ:  Evimi kiraya verirken başkasına ait kredi notunu nasıl öğrenebilirim?
About Author

Finansçı

7 Comments

  • Ben bir yükseltemedim şu puanımı.Arkadaş, maaşımı aldığım banka bile 1000 tl kredi vermedi

  • kredi parası olmayanlar için iyi ama en düşük faiz oranlılar ile rahat edebilirler ancak yoksa ödemesi zor olabilir

  • düzen hep zenginden yana durumu iyi olandan yana dürüst namuslu vatandaşlar kredi istediklerinde kırk dereden su getiriyor vermiyorlar.

  • insanlar en azından bu vasıta ile kendilerini rahat hisseder güzel imkanlar sunulmuuşur

  • Düşük faiz yeni bir iş kuracaklar için bence iyi bir avantaj. Tabii iş için gerecek kadar kredi imkanı sunuluyorsa.

  • kredi puanının yüksek olması aynı zamanda faizin düşük olması kişiler açısından iyi gözükmektdir.

  • Super bir uygulama olmus kredi notu yuksekse dusuk faizli kredi imkanini bir cok banka tercih etmeli bence

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir