12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Öğrencilere 210 TL Yardım Ne Zaman Verilecek? Hangi Öğrenciler Alabilecek?

Öğrencilere 210 TL Yardım Ne Zaman Verilecek? Hangi Öğrenciler Alabilecek?

Bilindiği üzere eğitim bir miktar masraf gerektiriyor ve bu masraflardan anne babalar kaçınmadan çocuğunun her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ancak bazı özel koşullara ilişkin olarak devlet artık 210 TL yardımda bulunuyor ve bu sayede kırtasiye ve giyim alanındaki eğitim yükü bir nebzede olsa azalıyor. 25.11.2016 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayınlanan 29899 sayılı,

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda, Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 21. maddesiyle; öğrencilere giyim ve kırtasiye alanındaki masraflarını karşılamak adına, bu kapsama bağlı öğrencilere 210 TL öğrenci yardımı verilmektedir. Bu yardım her yıl Eylül ayının başında takdim edilirken, ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam-hatip ortaokulu ve orta öğretim öğrencilerine söz konusu yardım verilmektedir.

Öğrencilere 210 TL Yardım Ne Zaman Verilecek? Hangi Öğrenciler Alabilecek?

Bu yardım, 2200 gösterge rakamının memur aylıklarına yapılan katsayı çarpım hesabı ile elde edilen bir tutardır. Bu tutarda hesaplanan rakam ise 211,32 TL ‘dir. Bu yardım sayesinde en azından yükün belirli bir bölümü velilerin üzerinden kalkarken, çocuklar içinde oldukça ideal bir durum olacak.

Eğitim dönemi öncesinde çocukların ihtiyaçları çok kısa bir süre içerisinde karşılanacak ve bu sayede çocuklarda, ebeveynlerde mağdur olmadan söz konusu süreci atlatabilecek. Bu yardım sayesinde ebeveynler öğrencilere yardım parası ile kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçlarını  giderirken, diğer yandan ise normal bütçeleri ile diğer ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilecek.

210 TL Yardımdan Hangi Öğrenciler Yararlanabilecek?

Devletin vermiş olduğu bu yardım tabii ki her öğrenciye verilmeyecek. Ülkemizde ortaokullarda bulunan öğrencilerin sayısını göz önünde bulundurduğumuz zaman, söz konusu rakam oldukça yüksek meblağlar nedeniyle devletin sırtına büyük yük olabilmektedir. Bu nedenle bu uygulama yani 210 TL yardımı sadece yatılı olarak barınan öğrencilere sunulacak.

BUNUNLA İLGİLİ:  Şubat 2016 kira zam oranı açıklandı ne kadar zam yapmam gerekiyor?

Bakanlığa bağlı olan pansiyonlarda kalan öğrenciler söz konusu rakamdan yararlanabilecek. Genel anlamda bu pansiyonlarda kalan öğrencilerin düşük gelirli aile bireyleri olmaları nedeniyle söz konusu yardım oldukça iyi bir takviye olarak ailelere sunulacak. Öte yandan ailelerin her sene özel olarak çocuklarına ayırmış olduğu kıyafet ve kırtasiye paraları, bu şekilde daha farklı şekilde değerlendirilecek ve çocuğun ihtiyaçları daha farklı yöntemler ile karşılanacak.

Söz konusu yardımın henüz ne şekilde ve nasıl bir aracı ile sunulacağı hakkında kesin bir bilgi gözükmüyor. Öte yandan gelecek sene söz konusu ödemenin takdim edileceği de merak konusu. Bu gelişmelerin ve detayların ilerleyen günlerde netlik kazanacağı düşünülüyor. Ancak genel anlamda ödemelerin bankalar aracılığı ile yapılması bekleniyor.

Öğrencilere 210 TL Yardım Ne Zaman Veriliyor
Öğrencilere 210 TL Yardım

Bu hususta öğrencilere ufak çaplı bir banka hesabı ya da bunun dışında kimlikleriyle ödemeyi alabilecekleri bir sistem açılacağı düşünülüyor. Öte yandan veliler cephesinde ise söz konusu yardımın son derece olumlu bir şekilde karşılandığını görebilmek mümkün oluyor. 210 TL ‘lik yardımın birçok aileyi eğitim dönemi öncesi rahatlatacağı tahmin ediliyor.

Öğrencilere 210 TL Yardım Ne Zaman Verilecek?

Öğrencilere verilecek olan 210 TL yardımın, genel olarak 2017 yılının Eylül ayı içerisinde verileceği tahmin ediliyor. Bu yardım sayesinde eğitim dönemini ve eğitim döneminin öncesini veliler ekonomik anlamda bir nebzede olsun biraz daha rahat atlatabilecek. Bunun yanı sıra yeni eğitim yılından önce söz konusu ödeneğin verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu nedenle bu ödeneğin eğitim sezonu başlamasından sonraki dönemlere sarkacağı tahmin edilmiyor. Öte yandan bankalar aracılığı ile söz konusu ödeneklerin velilere verilebileceği diğer iddialar arasında yer alıyor. Bu ödenekler için bir başvurunun yapılıp yapılmayacağı ise tamamı ile merak konusu olarak kalıyor.

BUNUNLA İLGİLİ:  Bıyıklı Abi iddaa tahmini

 

Bankada çocuk hesabı nasıl açılır? yazımızı okumak için tıklayın.

About Author

Meraklı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir