22 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Peşinat tutarınız az nasıl ev alacağım diye mi düşünüyorsunuz?

Peşinat tutarınız az nasıl ev alacağım diye mi düşünüyorsunuz?

Küçük paralar yani Onbeşbin yada Yirmibin türk lirası peşinat ile ev alabilir miyim?

Malum hayatımızda en çok ödemek istemediğimiz tutarlardan biri kira desek yanlış olmaz herhalde. Herkes tarafından öngörülen boşuna kira ödemeyin bir an önce konut kredisi çekerek evinizi alın, kira öder gibi evinizi ödersiniz nasihatleri olabilir. Tabi elinizde yeterli peşinat yoksa nasıl ev alacağım diyorsanız arzuladığınız evi almanız biraz daha zorlaşıyor.

Kim istemez ki evimi alayım bir süre sonra borcu bitsin kira olarak ödediğim tutarlar ile bir süre sonra farklı yatırımlar yapma şansım olsun. Ama biraz öncede belirttiğimiz gibi peşinat bu durumlarda çok önem arz ediyor. Peki bu durumda hiç ev alamayacağız ve ömür boyu kira ödemek zorunda mı kalacağız.

Son dönemde farklı yöntemler duyabiliyoruz tabi ödeme güçlüğünüz mevcut var ise geçerli olabileceklerden. Bazı evler var ki ekspertiz değeri evin satış değerinden yüksek olabiliyor. Konsept yani çok daire bulunan tekli site konumunda olan binalarda toplu ekspertizler de ekspertiz tutarları yüksek çıkabiliyor. Ortalama metrekare üzerinden belirlenen değer üzerinden yapılan ekspertiz ile satın alacağınız konutun değeri ekspertizinden düşük olabiliyor.

Konutu satın alacağınız kişi yani müteahhit başka bir projeye başlayacak yada elinde son bir kaç dairesi kalmış ise bu daireleri bir an önce satabilmek için fiyat konusunda fazla indirim yapabiliyorlar. Bu da ne demek oluyor ekspertiz değeri 300 bin olarak çıkmış bir konut için pazarlıkla yada biraz önce belirttiğim sebeplerden dolayı sıkı bir pazarlık sonrası 230-240 bine anlaşma imkanınız olabilir.

Bizzat bir arkadaşım bu şekilde işlem yaptığı için faydası olması açısından bu şekilde belirtiyorum. Bu durumda 300 bin ekspertizli ev için 225 bin konut kredisi kullanabiliyor hale geliyorsunuz elinizde az peşinat yani 15-20 bin Türk Lirası peşinat ile ev sahibi olma şansını yakalayabilirsiniz. Umarız belirttiğimiz durumları yakalayarak, uygun faiz oranları ile uzun vadede hayalinizdeki evi alma şansını yakalayabilir sizde artık bir evim var diyebilir siniz.

BUNUNLA İLGİLİ:  ÖTV Zammından Etkilenmeyen Araçlar-Ötv İndirimi hangi markalarda?

Konut kredisi yada ihtiyaç kredinizi erken kapatırsanız ne kadar ödeme yapmanız gerekiyor yazımızı okumak için tıklayın.

https://www.kucukpara.com/kredi-islemleri/ihtiyac-kredisi-veya-konut-kredisini-erken-kapatirsam-ne-kadar-oderim/

About Author

Finansçı

7 Comments

  • güncel gecerli bir konu şıkayet çok alan cmslerden

  • 20 bin lirayı yatırmakla kalsa sıkıntı değil geri kalan 200 binin taksitleri yükselecek o rakamı ödemek asıl mesele

  • Aynen büyük sıkıntı orada 200 bin kaç senede ödenecek, aylık ne kadar bir ödeme yapılacak

  • ev almak artık çok zorlaştı ev almak için aracı kuruluşlarda bir o kadar arttı kime nasıl güveneceğiiz bilemiyorum. Bazen kiracı olarak yaşamak daha güvenli diyorum ama her ayda boşa çöpe atar gibi milyarlar veriyoruz hakkımızda hayırlısı olsun ilerde ne olacak bakalım

  • ev almak aslında bu zamanda o kadar zor bir şey değil aslında bazı fırsatlar mevcut

  • bu devirde ev sahibi olmak kolay değil azami 10 yıl ev için çalıcan demektir gelir düzeyi değişken ve serbest ekonomilerden etkileniyorsa patlamakta var

  • birçok insan artık ev alma derdinde kirada oturma olayları sona erecek gibi en güzeli kira öder gibi ev sahibi olmak

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir