17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Sgk prim borcum Sgk tahakkuk bakiyesinden az çıkıyor neden olabilir?

Sgk prim borcum Sgk tahakkuk bakiyesinden az çıkıyor neden olabilir?

Asgari Ücret için Devlet Desteği İşverenlerin Sgk prim borçlarına yansıtıldı. Bu ay Sgk prim borcunu ödeyenler tahakkuk bakiyesinden daha az ödeme yaptılar.Sgk prim tesvik ne kadar sürecek?

02.03.2016 tarihinde SGK’ nın internet sitesinde yayınlanan duyuru da 6661 sayılı kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’ na eklenen geçici 68 madde kapsamında işverenlere 2016 yılı dönemi için uygulanmak üzere karara bağlanmış olan Hazine desteği karara bağlanmıştı.

Bu kapsamda kanunda belirtilen asgari ücret desteğinden faydalanabilmek için işverenden başvuru yapması talep edilmiyor. Sgk tarafından bu kapsamda belirtilen Hazine desteği için gerekli şartların sağlanması koşulu ile bu indirim tutarından faydalanabilecek.

Konusu geçen Asgari ücret desteği için Ocak ayında yanınızda çalıştırdığınız sigortalı çalışan için faydalanacağınız indirim tutarı Mart sonu itibari ile ödenen Sgk primlerine yansıtıldı. Bankadan yapılacak Sgp prim ödemelerinde elinizde mevcut olan tahakkuk fişinden daha az tutar ödeyerek mahsuplaşma yapılacağı belirtilmektedir.

 
Diğer aylarda da bu uygulama devam edecek olup, belirtilen Hazine desteği yıl sonuna kadar ödeyeceğiniz Sgk primlerine yansıtılacaktır. Ödeyeceğiniz Sgk primine ait indirim tutarını ise yine Sgk sitesinden kontrol edebileceksiniz.
Asgari Ücret Devlet Desteği ne kadar aldım nasıl öğrenebilirim?
 
Asgari ucret devlet destegi sorgulama ekrani
sgk.com.tr sitesinden Asgari Ücret Devlet desteği ne kadar aldığınızı öğrenme şansınız mevcut. Yukarıda belirtilen ekran görüntüsüne göre gerekli kontrollerini yaparak ne kadar Devlet Desteğinin yapıldığını kontrol edebilir siniz.
Motorlu Taşıtlar Vergisi öderken hangi Banka kaç taksit yapıyor? yazımızı okumak için tıklayın
 
 
 
BUNUNLA İLGİLİ:  Serhat Kılıç ve Açelya Topaloğlu objektiflere yakalandı
About Author

Finansçı

3 Comments

  • konu ile ilgisi olan arkadşaların bilmesinde tabii olarak fayda vardır

  • sgk devletimizin bize sunduğu güzel şeylerden bunun yanı sıra bide gss var ama sadece 25 yaş altını kapsıyor nedense

  • Sgk prim borcu daha az ise arkasını iyice araştırmak lazım. Sgk borç sorgulama ekranlarında sgk prim borcu affı kapsamında indirimler yansıyabiliyor. Sgk prim borcu hesaplama konusunda tüm borç ödeniyorsa zaten sorun olmamalı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir