12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

2016 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) öderken hangi Banka kaç taksit yapıyor?

2016 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) öderken hangi Banka kaç taksit yapıyor?

2016 MTV ödemeleri 1.taksit ödemesi için hangi banka kaç taksit yapıyor?

25 Aralık 2015 tarihinde GİB ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Resmi Gazete’de yayınlanan vergi ödemelerine ait oranlar açıklandı.

Açıklanan tutarlara göre 2016 yılı için en düşük MTV tutarı 66 Türk Lirası, en yüksek MTV tutarı ise 22.716 Türk Lirası olarak bildirildi.

MTV tutarlarının yüksek olduğu bir ortamda taksitlendirmeden ödeme yapmak tüketiciyi zor durumda bırakabiliyor. 2016 MTV ilk taksiti olan Ocak taksitinin son ödeme tarihi 01.02.2016 olup dönem dönem GİB tarafından süre uzatımı söz konusu olabiliyor.

Bu yıl 31 Ocak hafta sonuna denk geldiği için takip eden iş günü ödeme tarihi olarak atanmaktadır.

 

2016 MTV ilk taksit ödemesi için Bankaların taksit adetleri;

Denizbank (6 Taksit)

Halkbankası (5 Taksit)

Finansbank (4 Taksit)

İş Bankası (3 Taksit)

Garanti Bankası (3 Taksit)

Akbank (3 Taksit)

YapıKredi (3 Taksit)

 

O yüzden tüketici 2016 MTV ödemelerinde hangi Banka kaç taksit yapıyor? sorusunu birbirlerine sorarak öğrenmeye çalışıyorlar.

Bu yazımızda sizler ile hangi Banka kredi kartı ile yapılan 2016 MTV ödemelerinde kaç taksit yapıyor? bu sorunun cevabını paylaşıyor olacağız. Türkiye’ de faaliyet gösteren Bankaların çoğu MTV ödemelerinde kredi kartlarına 3 taksit yapıyor.Henüz tüm Bankalar kredi kartı ile yapılan 2016 MTV ödemelerine ait taksit adetlerini lanse etmediler. Şu ana kadar duyurulan Bankaların taksit adetleri ekteki gibi olup diğer Bankaların kampanya çıkarmaları durumunda yazımıza eklenecektir.

DENİZBANK

Denizbank Bonus kartları ve İşletme Kart kullanıcıları Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi gib.gov.tr adresinden yada Denizbank internet sitesi dahil diğer ödeme ekranlarından 2016 MTV ödemesi 1.taksitlerini 6 taksit ile ödeme avantajını yakalayabilirler. Denizbank internet kullanıcısı olmayanlar dahil kart ile giriş yaparak MTV ödemelerini gerçekleştirebilirler.

BUNUNLA İLGİLİ:  Sinop Cezaevi Müzesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

HALKBANKASI

Halkbankası Paraf Card kullanıcıları Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi gib.gov.tr adresinden yada Halkbank internet sitesi dahil diğer ödeme ekranlarından 2016 MTV ödemesi 1.taksitlerini 1 Ocak- 8 Şubat 2016 tarihleri arasında 500 TL’ ye kadar 3 taksit, 500 TL ve üzeri işlemlerde 5 taksit yapabilecek.

FİNANSBANK

Finansbank CardFinans Ticari kredi kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi gib.gov.tr adresinden yada Finansbank internet sitesi dahil diğer ödeme ekranlarından 2016 MTV ödemesi 1.taksitlerini 4 taksit ile ödeme imkanı sağlayabilirler. Ticari kart sahipleri kampanyadan kart bazında faydalanmakta olup, Bireysel kart kullanıcıları müşteri bazında değerlendirilecektir.

İŞBANKASI

İş Bankası Maximum kredi kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi gib.gov.tr adresinden yada İşBankası internet sitesi dahil diğer ödeme ekranlarından 200 TL üzeri ödemelerde 2016 MTV ödemesi 1.taksitlerini 3 taksit ile ödeme imkanı sağlayabilirler. İş Bankası, ödemelerini Bankaları aracılığı ile yapan müşterilerine Bosch Car Service bayilerinde yüzde 30 indirim sağlıyor. Mtv ödeme sonrası müşterilere gelecek sms indirim kodlarını yetkili servislerde göstererek, indirim ve ücretsiz check-up fırsatından yararlanma şansına sahip olacak.

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası Bonus kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi gib.gov.tr adresinden yada Garanti Bankası internet sitesi dahil diğer ödeme ekranlarından 2016 MTV ödemesi 1.taksitlerini 3 taksit ile ödeme avantajı sağlayabilirler.

AKBANK

Akbank vadesiz hesap yada Axess, Free, Wings kredi kartları ile Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi gib.gov.tr adresinden yada Akbank internet sitesi dahil diğer ödeme ekranlarından 300 TL üzeri 2016 MTV ödemesi 1.taksitlerini 3 taksit ile ödeme imkanı sunuyor.

YAPIKREDİ

Yapıkredi Bankası Worldcard ile Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi gib.gov.tr adresinden yada Yapıkredi Bankası internet sitesi dahil diğer ödeme ekranlarından 100 TL üzeri 2016 MTV ödemesi 1.taksitlerini 3 taksit ile ödeme avantajı sağlayabilirler.3 taksit kampanyasına tüm Yapı Kredi kredi kartları, Albaraka ve Anadolu Bank Worldcard kullanıcıları da dahil.

BUNUNLA İLGİLİ:  Sayısal Loto da en çok çıkan sayılar rakamlar

 

2016 MTV 1.taksit ödemenizi hemen yapmak için tıklayın;

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV

 

Yaklaşık 100-400 Türk Lirası arasında ve üzerinde gerçekleşen tahsilat işlemlerinde Bankalar bu taksit imkanlarını sağlıyorlar. Diğer Bankalar geçtiğimiz yıl ortalama 3 taksit üzerinden işlemlerini gerçekleştirdiler o yüzden Denizbank ve CepteTeb ile ödeme yapanlar taksit konusunda kendilerine biraz daha avantaj sağladılar. Denizbank 2016 yılında da MTV ödemelerinde en çok taksit imkanını sunan Banka diyebiliriz.

 

2015 MTV 2.taksit ödemelerine ait yazımız ektedir.

https://www.kucukpara.com/gundem/2015-motorlu-tasitlar-vergisi-mtv-oderken-en-cok-taksiti-hangi-banka-yapiyor/

 

 

About Author

Finansçı

12 Comments

  • mtv ödelerinde en iyi banka denizban ve teb olarak gözüküyor.

  • mtv hadi neysede sigortalara çok fazla zam yapılmış

  • iyi ki de motorlu taşıtım yok en iyisi bisiklet ama moto siklet değil o da vergiye tabi çünkü

  • Motorlu taşıtlar vergisi başımıza bela oldu cidden Mtv öde, trafik sigortasına bir ton para öde üstüne birde kasko yaparsan bu masrafın altından kalkmak çok zor cidden.

  • Mtv 2. Taksit odemelerinde Bankalarin taksit sayilarini dusurdugu gozukuyor gec kalmadan en gec 1 agustos tarihinde odemek gerekiyor.

  • Mtv odemelerinde bankalarin bonus yada chip uygulamasi olsa cok daha iyi olur

  • 2017 MTV ödemeleri içinde taksit adedini fazla tutmaları lazım bankaların. Yoksa sigorta MTV derken halimiz harap olacak

  • MTV ödemeleri geldi catti yine 2017 için bankalar umarım güzel kampanyalar yaparlar. Sadece kredi kartına taksit yetmiyor MTV zaten her turlu taksit oluyor, o yüzden araba bakım falan versinler bari. 🙂

  • 2016 MTV kredi kartı taksitleri umarım 2017 MTV ödemelerinde de geçerli olur. Taksit siz MTV ödemesi yapmak zor cunku

  • 2017 MTV ödeme kampanyaları henüz açıklanmadı galiba. 2017 yılı MTV rakamlarının açıklanması bekleniyor sanırım

  • MTV ödemelerinde ki taksit sayisi bankalar tarafından standart 6 ay olmalı. 3 taksitle MTV ödemesi tüketiciyi zorluyor. Bankalar duy sesimizi

  • mtv fiyatları her yıl artıyor bu senede eksikliğini hissettirmedi yani. Bankalar bu yıl taksit sayılarında azaltmaya gitmiş gözüküyor. Bankaların mtv kampanyalarında daha fazla taksit yapması gerekiyor

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir