17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Societe Generale Türkiye pazarından çıkıyor mu?

Societe Generale Türkiye pazarından çıkıyor mu?

Societe Generale stratejisti Phoenix Kalen ‘in hazırladığı rapora göre, Türkiye’ de Güney Doğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olaylarının tekrar baş göstermesi sonrası işletmeler ve tüketici üzerinde yatırımcı güveni noktasında sorun yaşanabileceğini belirtti. Yaşanan olaylar sonrası Türkiye’nin hızlı büyüyen piyasa olarak cazibesinin azalmakta olduğunu belirtti.

Hazırlanan rapora göre, Türkiye yüksek büyümeye sahip gelişen ülkelerde uzun süredir cazibe merkezi olarak belirtilmesine rağmen merkez yatırım tezinin cazibesinin azalabilme ihtimaline dikkat çekti. ”Ülke, siyasi kargaşa, güvenliğe yönelik tehditler, enflasyonun yeniden artması, makro temel göstergelerdeki bozulmalar ve yapısal reformların uygulanmasına uygun bir ortamdan kaynaklanan büyüyen zorluklarla karşı karşıya” olduğunu belirtti.

Yine raporda, piyasaların 2 aylık süreçte Türk Lirasının değer kaybetmesi, olumsuz haber ve olayların devamı sonrası piyasanın olumsuz olarak etkilendiği görünürken , Türk varlıklarında kısa ve orta vadeli toparlanma beklentisinin minimal seviyede olduğunun üzerinde durdu.

Phoenix Kalen kur seviyelerinden dolayı, enflasyonun önümüzdeki süreçte dahada yükselebileceği uyarısında bulunması acaba Societe Generale Türkiye pazarından çıkma hazırlığında mı sorularını akla getirdi.

BUNUNLA İLGİLİ:  Usta Dönerci Fastpay Ödemesine 10 TL İade Kampanyası
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir