7 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Transfer işlemleri talimat tarihinden bir sonraki gün yapılır mı?

Transfer işlemleri talimat tarihinden bir sonraki gün yapılır mı?

Transfer talimatını şubeye geç ulaştırdığınız da bir sonraki iş günü işlem yapılır mı? İşlemin bir sonraki iş gününe sarkması durumunda Banka yeni talimat talep eder mi?

Bir çok kez Bankalar ile bu sorunu yaşamış olabilir siniz. Talimatın işlem saatleri dışında Bankaya iletilmesi yada talimatta okunamayan yada tereddüt edilen bilgilerin teyidinin uzaması durumunda işlemler bir sonraki güne sarkabiliyor. Bu durumlarda Bankalar talimat tarihi geçtiği için yeni tarihli transfer talimatı talep edebiliyorlar.

Hazine Müsteşarlığı tarafından Bankalara bildirilen duyuru da ilgili firma yada şahısların çağrı merkezleri, internet Bankacılığı yada şubelere iletilecek transfer talimatların da mesai saatleri içerisinde aynı gün gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Mesai saatleri dışında gönderdiğim transfer talimatı ne zaman yapılır?

Hazine Müsteşarlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda ilettiği duyuruya göre transfer talimatın mesai saatleri dışında yetkili ekiplere iletilmesi durumunda en geç bir sonraki iş günü transfer işleminin gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Yabancı para döviz alım satım işlemleri bir sonraki güne sarkar mı?

Hazine Müsteşarlığı tarafından iletilen Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yabancı para alım-satım ve ayrı cins paralar ile değişimi söz konusu olan transferlerde bir sonraki gün yapılmaması gerektiği belirtiliyor. Yabancı para alım-satım işlemlerinde müşteri talimatında kesinlikle işlemin detayının yazılması gerektiği belirtiliyor.

Yabancı para transfer işlemlerinde açıklama olmadan işlem yapılır mı?

Hazine Müsteşarlığı tarafından iletilen Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yabancı para transfer işlemlerinde açıklama alanı zorunlu olup, açıklama belirtilmemesi durumunda yabancı para transfer işleminin gerçekleştirilemeyeceği konusunda tüketicinin uyarılması gerektiği anlatılmış. İlerleyen süreçte olası araştırmalar da işlem mahiyetinin biliniyor olması önem arz ettiğinden açıklama olmayan işlemler Bankalar tarafından gerçekleştirilmeyecektir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Nakit Paramı Bloke Etmeden Hisse Senedi Alabilir Miyim?

 

Buradaki risk aslında müşterinin bir sonraki güne sarkan işleminde kur zararı oluşabileceği, yada yabancı paranın müşteri tarafından hesaba nakit aktarım yapabileceğinde dolayı talimat detayında bu alım-satım bilgilerin yer alması gerektiği ilgili karar da belirtilmiştir.

Hazine Müsteşarlığı tarafından Bankalara bildirilen duyuru da ilgili firma yada şahısların çağrı merkezleri, internet Bankacılığı yada şubelere iletilecek transfer talimatların da mesai saatleri içerisinde aynı gün gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

 

 

Yurt dışı transfer işlemlerinde muhabir masrafı ödemek zorunda mıyım? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/internet-bankaciligi/yurtdisina-para-gonderme/yurt-disina-yaptigim-transfer-icin-muhabir-masrafi-odemek-zorunda-miyim/

About Author

Finansçı

3 Comments

  • genel olarak ben bankalar ile çok az sorun yaşadım pek sorun olmadı. bu yüzden bazı konulardan uzak kaldım. zaten bir kaç banka ile çalışıyorum

  • Bankaları bazen kullanmak zorundayız kullanmamız gereken çok yer var bir kaç banka yeterli olmaya biliyor bazen sorunlarda oluyor bu konuda bize detaylı açıklamalar yapılmış

  • benim başıma gelmedi ama ardaşım böyle bir olayın başına geldiğini anlattı yazıyı burda görünce daha iyi anladım

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir