24 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

TransferGo Nedir? TransferGo İşlem Ücreti Ne Kadar?

TransferGo Nedir? TransferGo İşlem Ücreti Ne Kadar?

Tüketici tarafından yurt dışına para gönderme ve alma süreci her zaman ödenen masraf ve komisyon tutarlarından dolayı sorun olarak nitelendirilmiştir. Bankalar tarafından yurt dışına Yp transfer yapmak istediğiniz işlem için komisyon ücretine ek olarak swift ücreti ile beraber yüksek bir masraf ödeyerek Yp transferi yapmanız mümkün. Banka tarafında bir masraf indiriminiz yok ise ortalama 200-300 TL aralığında bir masraf ödeme ihtimaliniz mevcut. TransferGo bu sürece sonlandırmak adına Türkiye pazarına giriyor.

Bankalara alternatif olarak ülkemizde kullanılan Yabancı para gönderme ve alma yöntemlerinden Western Union ve Money Gram ile işlemler yapılabiliyor. Komisyon tutarları minimum olarak belirli bir tutardan başladığı için ufak para aktarım işlemlerinde ödenecek komisyon tutarları da biraz göze fazla gelebiliyor. Fakat kur artışları sonrası tüketicinin Banka tarafında ödeyeceği masraf neredeyse western union yada moneygram masraflarından daha avantajlı bir hale gelebilmektedir.

Transfergo Nedir? Türkiye ‘ye Para Göndermek Ücretsiz Mi?

TransferGo nedir? sorusu ile söz başlamak gerekir ise TransferGo uluslararası online para transferi hizmeti sağlayan bir kurumdur. Kısaca şirket ile bilgi vermek gerekir ise, 2012 yılında Banka transfer ücreti sistemine inat Göçmenler için daha makul transfer ücreti şiarı ile kurulduğu belirtilmektedir. Litvanya merkezli kuruluş Londra, Birleşik Krallık ‘ta ofisleri olduğu belirtilmektedir.

Çevrim içi para gönderme sürecinde yurt dışına para göndermek isteyen kullanıcılar tarafından masraf komisyon tutarları anlamında bir çok göçmene yardımcı olunmuş. Kur değişimleri konusunda endişe edilmemesi transfer edilecek tutarın eksiksiz aktarılması sağlanmaktadır. TransferGo, FCA (Mali Tutum Otoritesi) tarafından denetimi yapılan ve işlemleri HMRC (Birleşik Krallık Gelir ve Gümrük İdaresi) tarafından kontrolü yapılan lisanslı ve yetkili ödeme kuruluşudur. (Firmanın internet sitesinden alıntıdır)

BUNUNLA İLGİLİ:  Trabzonspor Muhammet Demir transferini bitirdi

TransferGo Sistemi Nasıl Çalışır? Para Alışverişi Süreci

TransferGo süreci içerisinde işlem yapabilmek için öncelikle sistemde alıcının bilgilerini ve işlem tutarı giriş yapılır. Yerel ödemelerde banka aktarımları yada banka kartları önerilir. Çünkü öncelikle transferGo firmasına para aktarıldıktan sonra alıcı kişiye aktarılma süreci gerçekleştiriliyor. O yüzden transfergo firmasına para aktarım için ücret ödeme yapmamanız gerekiyor ki bu süreç menfaatinize olsun.

Türkiye faaliyetlerinde ücretsiz para gönderimi süreci ile çalışmaları başladığını belirtmişti. Evet firma tarafından tüketiciye masraf komisyon adımında 3 ayrı fiyat aralığı sunuyor. Masrafsız yurtdışı para gönderimi yapabilmek için öncelikle transfergo firmasına ücretsiz olarak para aktarımı yapılabiliyor olması gerekir. Firma tarafından belirtilen masraf tutarlarına tüm ücretler eklendikten sonra açıklanmakta olup ekstra ücret talebi yaşanmayacaktır.

transfergo nedir,transfergoislem ucreti, transfergo turkiye

TransferGo Ücretsiz Mi? TransferGo İşlem Ücreti Ne Kadar?

Litvanya merkezli firma tarafından tüketiciye 3 farklı komisyon ödeme seçeneği sunulmaktadır. Tüketiciye 3 seçenek sunulmuş olup firma internet sitesinde belirtildiği üzere ücretsiz, standart ve en hızlı teslimat modelleri mevcuttur. TransferGo işlem ücretleri, işlemin gerçekleştirilme süresine (Ülkeye bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir) göre değişmekte olup  ise şu şekilde belirtebiliriz;

  • Depozito alındıktan sonra 3 gün içerisinde aktarımı Ücretsiz,
  • Standart teslimat depozito alındıktan sonra bir sonraki iş günü teslim £0,99 %0-2,2
  • En hızlı teslimat 30 dakika içerisinde aktarılır, miktara göre %0-2,2 olarak belirtilmektedir.

TransferGo İşlemleri Gecikmeli Oluyor Mu?

Transfer işlemlerine ait hizmetler sınırlı olmakta birlikte bazı Ülkelerde teslimat süreleri diğer Ülkelere göre 1 gün fazla sürebileceği belirtilmektedir. TransferGo işlemlerinde sınırlı hizmet sunan ülkeler ise şu şekildedir; ABD, Avustralya, Bulgaristan, Kanada, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Hong Kong, İsrail, Meksika, Afrika olarak belirtilmiştir. İşletmelere de uluslararası para aktarım işlemlerinde maliyet anlamında imkan sunduklarını belirtmektedirler.

BUNUNLA İLGİLİ:  Haziran 2022 Kira Artışı Ne Kadar?

 

TransferGo, Western Union ve Moneyram Rakip Olabilir Mi?

TransferGo Kurucusu ve Ceo ‘su Daumantas Dvilinskas tarafından tüm dünyada uluslararası para aktarımlarda ödenen komisyonlardan şikayetçi olunduğunu ve bu anlamda büyük bir iş yaptıklarını belirtmektedir. Premium işlemlerin çok olmasından kaynaklı olarak ücretsiz işlemleri de tüketiciye sunma imkanı buluyoruz. Türkiye pazarının da bu anlamda gurbetçi işlemlerinde dolayı büyük rağbet göreceği belirtilmektedir.

TransferGo kripto para al sat işlemlerine de aracılık etmekte olup bu anlamda ücretsiz işlemleri çok düşük marjlarda işlem masrafı nasıl aldığını açıklayıcı olabilir. Türkiye piyasası için yeni bir firma olup zamanla TransferGo firması hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız sanırım. Tüketicinin faydasına ve güvenli olması bizler için en önemli kriter. İşlem yapmadan önce piyasa araştırmanızı geniş kapsamlı yaparak kafada oluşabilecek soru işaretlerini giderebilir siniz.

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir