20 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Trend Ödeme Kuruluşu Aş için faaliyet izni tamam

Trend Ödeme Kuruluşu Aş için faaliyet izni tamam

Ödeme Hizmetleri Elektronik Para Kuruluşları arasına bir tane daha eklendi. BDDK Trend Ödeme Kuruluşu Aş. için faaliyet izni verdi.

Geçtiğimiz hafta BDDK tarafından bir çok ödeme kuruluşu için Faaliyet izni verilmişti. İnternetin bu kadar hayatımızda olduğu bir ortamda, yapılan işlemler sonrasında ödemelerinde Elektronik Paralar ile olmasını beklemek çok normal. Bu kadar şirketlerin atılımları, büyük yatırımlar derken havuz cidden çok fazla büyümeye başladı. Tabi bu pastadan herkes eşit pay alabilecek mi, halk arasında beklenen ilgiyi görecekler mi bunu süreç bizlere gösterecek.

Hali hazırda piyasada etkin role sahip bir çok ödeme kuruluşu var, bunlara bir yenisi daha Trend Ödeme Kuruluşu Aş‘ de eklendi. Bu kadar çok şirketin bu sektörü tercih ediyor olması da bir çok soru işaretini akla getiriyor. Tabi bu sektörde ilerleyebilmek için piyasaya çok hızlı girebilmek ve diğer ödeme kuruluşlarından sıyrılabilmek için artılarınızın olması gerekir. İlerleyen günlerde yeni faaliyet izinleri tamamlanan ödeme kuruluşlarının ön plana çıkabilmek için adımlarını izleyeceğiz gibi gözüküyor.

03 Mayıs 2016 tarihinde BDDK sitesinde, Trend Ödeme Kuruluşu Aş için;

6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun 14 üncü maddesinin (1) numaralı fıkrası ile 15 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası çerçevesinde ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni verilmesine, karar sonrasında Resmi Gazete’ de yayınlanmasına karar verildiği açıklandı.

Payguru ismi ile piyasada yer alacak olan Trend Ödeme Kuruluşu Aş. Türkiye’ nin ilk mobil ödeme kuruluşu olarak yerini aldı.

BUNUNLA İLGİLİ:  Ocak 2017 Kira Artış Oranı - Üfe Tüfe Aralık Rakamları
About Author

Finansçı

3 Comments

  • Bu da mı yeni daha geçen gün okumuştum yeni ödeme kuruluşu diye her gün yenisi kuruluyor galiba

  • kurulması iyi belki rekabet ortamı en çok tüketicilere yarar ama denetim konusunda ciddi sıkıntılar ortaya çıkabilir

  • Benim anlamadığım paypal’a bu kadar savaş açılmışken bu kadar elektronik para firmalarının faliyet izni alması nasıl olur?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir