9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Ucuz konut satışlarında nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ucuz konut satışlarında nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Konut fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde ucuz bir evi nasıl buluruz. Bulduğumuz ucuz evde acaba bir problem mı var diye sorguladığımızda nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Son dönemde ucuz ev bulmak artık çok zorlaştı bir kaç mal sahibi yada müteahhit in yazdığı satış fiyatlarına göre piyasa belirleniyor, ederi olmayan bir yere bile çok fazla fiyat talep edilebiliyor.
Olumsuz senaryoları bir kenara bırakarak ucuz ev bulduğumuzu düşünerek satın almadan önce nelere dikkat etmemiz gerektiği hakkında bilgi verelim;

– Bulduğunuz ucuz ev emlakçı tarafından satılan bir ev ise Emlakçının kayıtlı olup olmadığının teyit edilmesi fazla detay bilgi verilmemesi faydalı olacaktır.
– Tapunun detaylı kontrol edilerek Belediyeden konut ile ilgili bilgi edinilmelidir.
– Ucuz evlerin hisseli tapu olma ihtimali mevcut olabileceğinden alacağınız konut arsa dan ibaret olabilir.
– Kat irtifaklı evlerde iskan problemi olabileceğinden bu konununda araştırılması gerekecektir.
– Maketten ucuza satılan evlerde Firmanın güvenilir bir firma olup olmadığının iyi teyit edilmesi gerekir.

Uzun süre para biriktirip ev hayaliyle yaşayan bir çok kişi olup, ucuza ev satın aldığına sevinerek detaylı kontrol etmeden konut satın alanların hüsranla karşılaşma ihtimali olabilir. O yüzden Tapudan, Belediyeden, o bölgede oturan insanlardan, Emlakçılardan o bölgeye ve esnafa ait bilgileri temin edebilirsiniz.
Yatırımlarınızı hibe etmemek için evi ararken uğraştığımız kadar evin güvenilirliğinin de detaylı kontrol edilmesi faydanıza olacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Kredi Kartı ile Yurtdışına Çıkmak
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir