17 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yurt dışından gelen telefon kayıt harcı ücreti 2016

Yurt dışından gelen telefon kayıt harcı ücreti 2016

Ülkemizde cep telefonlarına uygulanan vergilerden dolayı fiyatlar yurt dışına göre daha yüksek olmaktadır. Akıllı telefonların bu kadar sık kullanıldığı bu ortamda gün geçmiyor ki sürekli telefonlarımızı değiştirmeyelim. Tabi bunun maliyeti hayli yüksek sürekli telefon değiştirmek her bütçe için uygun olmayabiliyor. Peki daha az ödeyerek son çıkan telefonları kullanabilmek için ne yapabiliriz?

Yurt dışına seyahat sonrası ticari mahiyeti olmadan yanınızda kullanım için telefon getirebilirsiniz. Tabi ki getirmiş olduğunuz telefonları ülkemizde kullanabilmek için 6322 sayılı Kanunun 20. maddesi düzenlenen bölümde belirtildiği üzere harcının ödenmesi sonrası pasaportunuza kayıt yapılması durumunda kullanabilir siniz.

Yurt dışından gelen telefonların vergisi 2016 yılında ne kadar?

Ticari mahiyeti bulunmayan, yolcuların yurt dışından ülkeye getirdikleri alıcısı bulunan verici portatif telsiz telefon cihazları için kullanım izin harcı 138,80 Türk Lirası olarak belirtilmiştir. IMEI kayıt ücreti 2017 yazımızı okumak için tıklayın.

Belirtilen harç tutarı elektronik kimlik belgesi yani IMEI numarası kayıt altına alınmadan ödenmesi gereken bir bedeldir. (IMEI) Elektronik kimlik belgesinin kayıt altına alınması için yapılacak başvuru da bu harç tutarının ödenip ödenmediği kontrol edilir. Bu harç tutarının ödenmemesi durumunda kayıt işlemi gerçekleştirilemez.

Bu harç bedeli ödenmediği halde kullanıma açılan telefonlar da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanılamayacak şekilde kapatılır. Ödemesi yapılmayan bu harç yüzde 50 fazlası ile ilk kayıt tarihi itibari ile 6183 sayılı kanuna göre hesaplanan gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir. Bu gecikme cezası ile birlikte tahsilat yapılmadan cihaz kullanıma açılmaz.

 

2016 Mtv 1.taksit ödemeleri için hangi Banka kaç taksit yapıyor yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/gundem/2016-motorlu-tasitlar-vergisi-mtv-oderken-hangi-banka-kac-taksit-yapiyor/

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Çocuğu olup çalışan anneler için müjdeli haber
About Author

Finansçı

20 Comments

  • telsiz telefon cihazları için kullanım izin harcı 138,80 Türk Lirası olarak belirtilmiştir. sıradan bir telefonu kayıt parasına almak bile mümkün çıkıp soyuyorlar diye bağıracan.

  • 138 TL bile yurt dışındaki telefonu daha cazip hale getiriyor.yurt dışından alımın önüne geçmek için bu harcı artıracaklarına.vergiyi düşürsünler de buradan alalım o zaman

  • genel olarak ben yabancı numaraları aramam yurt dışındna bazen geliyor tanımadık numaralar açmıyorum

  • 138 tl kayıt ücreti bana göre çok fazla vatandaşlar öyle basit telefonlar getiriyorki 50 tl etmez.

  • Ben bu durumu anlamıyorum gerçekten çünkü devlet türkiyeden alımı teşvik etmek için bu harcı alıyor birde zam düşünüyorlardı.O değil indir türkiyede ki vergileri bizde buradan alalım değil mi

  • ülke dışından pek telefon gelmiyor aslında hiç gelmiyor internet olduğu için bazı araçlarla bu görüşmeler yapılıyor

  • Telefonun ederine göre harc bedeli belirlense daha iyi olur. 300 liralik telefona 138 tl bedel eklense Türkiyedeki satış fiyatını geçiyor zaten. İlla kâr etmek için son model telefon mu almamız gerek????!!

  • Eskiden pasaport suresi 30 gunu gecmemesi gerekiyordu o sure uzatildi mi bilgisi olan var mi

    • Merhaba,
      120 gün içinde kayıt yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde telefon kullanıma kapatılmaktadır.
      Saygılarımızla.

  • amerikadan alınan telefonu pasaporta işletmek için illa son giriş çıkışının amerika mı olması gerekiyo

    • Gmerhaba,
      O tarz bir zorunluluk yoktur.
      Saygılarımızla.

  • HALA 138 TL Mİ BU HARC yoksa zamlandı mı

    • Merhaba,
      Henüz 2017 fiyatları açıklanmadı. 2016 fiyatları üzerinden işlem yapabilirsiniz yıl sonuna kadar.
      Saygılarımızla.

  • harcın adı ne ziraattan yatırcaz bi dünya vergi adı cıkıuyo adı ne ne diye aratıcaz bunu internet üzerinden yatıcam parayı kafayı yicem hiç bi sitede mi yazmaz

  • harcın adı ne ziraattan yatırcaz bi dünya vergi adı cıkıuyo adı ne ne diye aratıcaz bunu internet üzerinden yatıcam parayı kafayı yicem hiç bi sitede mi yazmaz.

    • Merhaba,
      Bu vergi manuel tutar yazılarak tahsil edilen bir tutar. O yüzden internet ödeme işlemlerinde tanımlı olmayabilir. Ornek bir bankadaki vergi ismini vermek gerekirse, 06252 kodlu Veraset ve Harçlar Vergi dairesine bağlı 9151 vergi tipi ile “Yolcu Cep Tel” vergi adiyla tahsil edilmektedir.
      Saygılarımızla.

  • arkadaş bir senede şu harca zam yapmadık desinler dişimi kırıcam yani. Bu senede yurtdışından gelen telefon kaydı için zamladılar. hayırlısı ne diyelim

  • Yurtdışından gelen telefon iside sakata geldi artık. Bir şeyler değişti diye okumuştum yolcu yurtdışından telefon getiremeyeceğini falan diyordu. Bakalım inşallah sorun çıkarmazlar.

  • Eskiden pasaport suresi 30 gunu gecmemesi gerekiyordu o sure uzatildi mi bilgisi olan var mı? Bu 120 gün kaydetme süresi var diye biliyorum peki pasaport için ülkeye son geliş tarihi süresi nekadar acaba?

  • Telefon türkiye havalimanına girerken passaporta işlenmesi şartmı? Ve vergi dairesine giderken passaportla gitmek zorundamıyız

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir