18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Dosya Masrafları İade Ediliyor Mu

Dosya Masrafları İade Ediliyor Mu

Ziraat bankası dosya masraflarını mahkeme kararı olmadan iade ediyor..

Dosya masraflarını nasıl geri alabilirim mi ? diyorsunuz. Eğer bankanız Ziraat Bankası ise, uzun uzun düşünmenize gerek yok. Eğer daha önce ziraat bankasından kredi çektiyseniz ve şu anda, dosya masrafını geri almak gibi bir düşünceniz var ise, tüketici hakem heyetlerinden, mahkeme salonlarından veya e-devlet’ten başvuru yapmanıza artık gerek kalmadı. Aşağıdaki yazımız da bu işin detayları gelmekte. Sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim kârlı çıkacaksınız.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, kredi masrafların geri ödenmesiyle ilgili, “Şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik” ifadelerini kullandı.Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredilerden alınan masraf ve komisyonların iadesine ilişkin, “Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz.

Tüketici Hakem Heyetleri ve mahkemeleri dolduran kredi masraf ve komisyonlarına ilişkin iade talepleri konusunda da bilgi verdi. Aydın, “Bürokrasiden alamadığımız parayı vatandaştan almayacağız. Yeni düzenlemeyi sisteme yükleyeceğiz şube müdürlerimizin, müdürlerimizin, yöneticilerimizin, çalışanlarımızın komisyonu indirme yetkisi olacak” dedi. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben aynı zamanda Bankalar Birliği Başkanıyım. Aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Müşterilerimiz talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik.

Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz” dedi.TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda Ziraat Bankası AŞ’nin 2012 yılına ilişkin bilanço ve netice hesapları görüşüldü. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, burada yaptığı konuşmada, bankanın geçen yıl yeniden yapılanma projesinin ana safhalarını tamamladığını ve müşteri odaklı iş modeli ile müşterileri adına bankacılık sektöründeki rekabete daha hazırlıklı hale geldiğini söyledi.

BUNUNLA İLGİLİ:  Yaz saati uygulaması sona erdi

Kredi kullanımından alınan masraf ve komisyonların iadesine ilişkin sorular üzerine Aydın, şöyle konuştu: “Komisyonlarla ilgili duruşumuz çok net. Bürokrasinden alamadığımız parayı vatandaştan almayacağız. Yeni düzenlemeyi makineye yükleyeceğiz şube müdürlerimizin, müdürlerimizin, yöneticilerimizin, çalışanlarımızın komisyonu indirme yetkisi olacak ama artırma yetkisi olmayacak. Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz.

Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan bunu ödeyelim dedik. Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz.

Ziraat bankası#Dosya masraflarını koşulsuz iade ediyoruz#Ziraat bankası dosya masraflarını mahkeme kararı olmadan iade ediyor#

Soru Cevap

Google aramalarında merak edilen sorulara kısaca cevaplar vermeye çalışacağız;

  • Dosya masrafı iadesi nedir? Mevzuat değişikliği öncesi fazla alınan yada sistemsel hatadan dolayı fazla dosya masrafının iade edilmesi olarak tanımlanabilir.
  • Dosya masrafları nasıl geri alınır? Dosya masrafı iadesi için bankaya talebin iletilmesi ve karşılanmaması durumunda Tüketici Hakem Heyetine başvurularak alınabilmektedir.
  • Dosya masrafı yasal mı? Tüketici kredisi sözleşmelerinde kredi dosya masrafı haksız şart olarak değerlendirilmiş olsa da devlet tarafından yasal sınırlama getirilerek yüksek tutarları tahsilatların önüne geçilmiştir.
  • Dosya masrafı binde 5 yasal mı? BDDK tarafından binde 5 dosya masrafını yasal olarak değerlendirmektedir.
  • Dosya masrafı ücreti ne kadar? Kredi bedelinin binde 5 kadar
  • Dosya masrafı yüzde kaç? Kredi bedelinin binde 5 kadar
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir