15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

2016 Motorlu Taşıtlar Vergisi 2.taksit (MTV) öderken hangi Banka kaç taksit yapıyor?

2016 Motorlu Taşıtlar Vergisi 2.taksit (MTV) öderken hangi Banka kaç taksit yapıyor?

2016 MTV ödemeleri 2.taksit ödemesi için hangi banka kaç taksit yapıyor?

25 Aralık 2015 tarihinde GİB ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Resmi Gazete’de 2016 yılında ödenecek olan vergi ödemelerine ait oranlar açıklandı. Bu oranlara göre 2016 yılında en düşük MTV 66 TL, en yüksek MTV 22.716 TL olarak açıklandı.

Mtv ödemelerindeki artış sonrası tüketici peşin ödemek yerine Bankaların kredi kartı ile yapılan Mtv ödeme kampanyalarını tercih ediyor. Gib.gov.tr sitesinden tek çekim yapılsa dahi Banka nın yapmış olduğu kampanya şartlarına göre taksitlendirilerek müşteri kredi kartı ekstrelerine yansıtılmaktadır.

2016 MTV 2.taksit son ödeme tarihi ne zaman?

Mtv ödemesi ilk taksitinde olduğu gibi son ödeme tarihi olan 31.07.2016 tarihi pazar gününe denk geldiği için MTV 2.taksit son ödemesi tarihi 01.08.2016 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Henüz tarih yanaşmadığı için Bankalar güncel kampanyalarını tüketiciye duyurmadılar. Fakat Bankalar ilk taksit ödemesinde sağladıkları şartları Mtv 2.taksit ödemelerinde de devam ettirmeyi tercih ediyorlar. Değişiklik yapan Bankalarda mevcut olup tabloda revize edilmiştir.

2016 Mtv (2) ikinci taksit ödemesi için Bankaların taksit adetleri;

Bankaların mevcut kampanyaları şimdilik ilk taksit ödemeleri için uygulanan taksit ödemelerini ile paralel gözükmektedir. Bankaların internet sitelerinde paylaşılan mtv taksit adetleri ile ilgili bir derleme yapmaya çalışalım. Sonrasında değişiklik olması halinde gerekli güncelleme sizler ile paylaşılacaktır. Halkbankası taksit adetlerinde bu dönem 5 taksit ile başı çekiyor.

 

Denizbank (4 Taksit)

Halkbankası (3-5 Taksit)

Finansbank (2 Taksit)

İş Bankası (3 Taksit)

Garanti Bankası (3 Taksit)

Akbank (4 Taksit)

YapıKredi (3 Taksit)

Teb (3 Taksit)

Ziraat Bankası ( 3 Taksit)

VakıfBank (3 taksit)

 

DENİZBANK

Denizbank Mtv ödemeleri ilk taksitlerinde tüketiciye 6 taksit imkanı sağlarken 2.taksitlerde taksit adedini 4 olarak güncellemiş. Ticari kartlar kampanyaya dahil edilmezken, Diğer kredi kartları ve sanal bonus kartlar kampanya dahilindedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Galatasaray ve Beşiktaş paramparça

HALKBANKASI

Halkbankası ilk taksit ödemesindeki kampanyasını korurken Paraf Card ile yapılan Mtv ödemelerinde 500 TL’ye kadar olan ödemeler 3 taksit, 500 TL üzeri ödemelere 5 taksit imkanı sunuyor.

FİNANSBANK

Finansbank’ ta Denizbank gibi taksit adetlerini düşüren bankalardan olup, 2 taksit ödemelerinde müşterilerine tüm ödemelere 2 taksit imkanı sunmaktadır.

İŞ BANKASI

İşbankası Mtv 2.taksit ödemelerinde kendi kanalları olan internet ve iş cep aracılığı ile 200 TL üzeri işlemlere 3 taksit, gib üzerinden yapılan 200 TL üzeri işlemlere 2 taksit yapıyor. Kampanya şartlarına ek indirimleri Bankanın sitesinden kontrol edebilir siniz.

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası taksit sayısını değiştirmezken Mtv 2.taksit ödemelerinde 3 taksit seçeneği mevcut. Samsung telefonlarda indirim sağlayan kampanyası için Bankanın sitesini ziyaret edebilir siniz.

AKBANK

Akbank ilk taksit ödemelerinde tüketiciye 3 taksit sunarken, Mtv 2.taksit ödemelerinde müşterilerine 4 taksit imkanı sunuyor. Neo yani Atm kartı ile ödeme yapmanız halinde 25 TL chip imkanı sunuyor Bankanın sitesinden kampanya ile ilgili bilgi alabilir siniz.

YAPIKREDİ

Yapıkredi Bankası müşterilerine Mtv 2.taksit ödemesinde cazip avantajlar sunarken, 100 TL üzeri ödemelerde 3 taksit imkanı sunarken ek olarak Opet istasyonlarında 100 TL üzeri yakıt alımlarında 20 TL indirim imkanı sunuyor. Kampanya ile ilgili detaylı bilgiyi Bankanın sitesinden kontrol edebilir siniz.

TEB

Teb müşterilerine Mtv 2.taksit ödemelerinde 3 taksit imkanı sunmaktadır.Taksit yapılabilmesi için ödeme yapmadan bankada kayıtlı telefonunuzdan 4616 ya MTV yazarak mesaj atarak kampanyaya dahil olmanız gerekmektedir.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası Mtv 2.taksit ödemelerinde 75 TL üzeri ödemelerde müşterilerine 3 taksit imkanı sunuyor.

VAKIFBANK

Vakıfbank müşterilerine Mtv 2.taksit ödemelerinde 100 TL üzeri ödemelerde 3 taksit imkanı sunmaktadır. Temmuz ayında ödeyeceğiniz trafik cezalarını da aynı kampanya dahilinde 3 taksit avantajı ile ödeyebilir siniz.

 

BUNUNLA İLGİLİ:  ebebek pazar lideri Slimstock ile işbirliği yapmaya karar verdi

2016 Mtv 1.taksit ödemeleri Hangi Banka kaç taksit yapıyor? Yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/gundem/2016-motorlu-tasitlar-vergisi-mtv-oderken-hangi-banka-kac-taksit-yapiyor/

About Author

Finansçı

3 Comments

  • en fazla taksiti denizbank yapıyor en karmaşık bankada denizbank nerde neyaptığını anlamak zor.

  • denizbankta olmasa vatandaşı düşünen yok çok esnek davranıyorlar riski seviyorlar sanki.

  • paran var derdin var aracın var derdin var vergi çok bizim ülkemizde ama vergisizde olmaz ülkemizde destek için vergiden kaçmak da olmaz zaten bizler için bu iş zor

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir