18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Bank Asya’da parası olanlar ne yapacak?

Bank Asya’da parası olanlar ne yapacak?

Bank Asya’ da parası olanlar ne yapacak?

Yazımızda Bank Asya’ da yaşanan faaliyet izni iptali sonrası güncelleme yapılmıştır. 18 Temmuz 2016 tarihinde Bank Asya’ nın faaliyetleri durdurularak, 22 Temmuz 2016 tarihinde faaliyet izni iptali edilmiştir.

Bu işlemler sonrasında Bank Asya’ da parası olanlar Muhabir Banka ataması gerçekleşene kadar beklemeleri gerekmektedir. Ödeme işlemleri için Bank Asya internet sitesinde belirtilen hesaplara Eft yolu ile ödemeler gerçekleştirilebilir. 

Bank Asya’ da parası olanlar ise sigorta kapmasında 100 Bin Liraya kadar ödemelerini Muhabir Banka atandıktan sonra alacaklar. Ticari hesaplar sigorta kapsamına dahil değildir.

29.05.2015 tarihi itibariyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu 6318 sayılı karar ile, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’ nun 71.madde B bendi uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredildiğini duyurdu. Bank Asya‘nın Ümraniye’de Genel müdürlük binasından gece yarısı ayrılan TMSF çalışanları açıklama yapmaktan kaçındı.

İlgili karar aşağıdaki şekli ile Resmi Gazete’ de yayınlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), Bank Asya‘nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. BDDK’nın 29 Mayıs 2015 tarihli kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Bank Asya) ile ilgili olarak yapılan denetlemeler neticesinde, Bankanın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince TMSF’ye devredilmesine karar verildi.

Peki Bank Asya’ da parası olanlar ne yapmalı?

Bank Asya müşterileri basına duyurulan TMSF’ ye devir haberlerinden sonra panikleyerek paralarının ne olacağı konusunda tedirginlik yaşadılar. Bank Asya‘nın TMSF’ ye devri sonrası görevden alınan Ahmet Beyaz yaptığı açıklamada müşterilerinin tedirgin olmamasını mali zaafiyet yaşamamaları için paralarını çekmemeleri konusunda uyardı. Şu an için Bank Asya’da parası olanlar için riskli bir durum izlenmiyor sadece 100 bin TL ye kadar Devlet güvencesi söz konusu olup,Banka yönetimi TMSF çalışanları nezdinde devam ettirilecek. Sonrasında yaşanabilecek konusunda halkımız yetkililer tarafından bilgilendirilecektir.

BUNUNLA İLGİLİ:  3.Havalimanı Transfer Ücretleri Ne Kadar? Çocuk Ücreti Var Mı?

 

About Author

Finansçı

12 Comments

  • Bankasyada kiralik kasam var altinlarim var bunun için ne yapmam gerekiyor bunu erken alabilecekmiyiz

    • Merhaba,
      Su anda yapılan bir açıklama yok, hesapların inceleme süresi ne kadar sürer Muhabir Banka süreci daha uzarmı beraber takip ediyor olacağız.
      Saygılarımızla.

  • Muhabir banka be zaman atanacak.bilgi alabilir miyim. Teşekkürler

  • bank asyada hesabına soruşturma açılacaklar ne yapacak?

    • Merhaba,
      Hakkında soruşturma acilanlar için hesaplarına bloke kondu ise para alamayacaklardir. Soruşturma sonucuna gore aksiyon tüketiciye duyurulacaktır diye düşünüyorum.
      Saygılarımızla.

  • Merhaba finansçı, benim gerçek kişi hesabım vardı bank Asya’da. Ancak esnaf olduğum için ve o bankadan pos cihazı aldığım için sahış şirketi de olsa hesabım ticari hesap olarak açılmış. Ve ben bank Asya’dan iş yaptığım firmaya verilmek üzere nakit blokeli bir teminat mektubu çıkardım. Yani hesabıma o teminat mektubu tutarında (10.000) nakdi blokeleyerek karşılığında o bankadan aynı tutarda teminat mektubu çıkardım. Bank asya ödemeleri başladığından firmadan geri aldığım ve elimde bulunan teminat mektubunu bank Asya’nın genel müdürlüğüne iade ettim ve paramın tahsilini istedim ama şu aşamada öncelikli olarak bireysel hesapların parasını ödeyeceklerini söylediler. Peki benim gibi kobi ve küçük işletmeler ticari hesap açtırdıkları için paralarını alamayacaklar mı? TMSF bu konuda yardımcı olmayacak mı bizlere? Devlet güvencesi altında değil mi bizim hesaplarımız? Nasıl bir yol izleyebilirim? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden sonsuz teşekkürler..

    • Merhaba,
      Gerçek müşteri hesaplarının dışındaki tutarlar sigorta kapsamında değil. O yüzden ödeme yapılır yada yapılmaz demek su anda yanlış bilgi vermek olur. Umarım farklı bir değerlendirme yaparak ilgili tutarların ödemesi yapılır.
      Saygılarımızla.

  • Merhaba bankadan kiralık kasa için 13 aralıkta gelin denildi fakat eger kendiniz almak istiyorsanız o gun 1 i tuşlayın denildi yada noter eşliğinde daha sonra alacaksınız denildi ama tuşlama yapamadık. O gun alabilirmiyiZ biz kasayı ve nereden alacagız

    • Merhaba,
      Belirtilen tarihte alabileceğinizi farklı gün isterseniz olabilecek prosedür belirtilmiş olarak anlıyorum. Belirtilen günde kasanizi alabilirsiniz fakat nereden alacağınız konusunda tekrar irtibata geçerek teyit etmeniz gerekiyor gibi.
      Saygılarımızla.

  • Merhaba Bankasya da bi miktar param vardı fakat TMsf paramdan fazlasını bloke konmuş.bu parayı alabilecekmiyim.

    • Merhaba,
      TMSF calismasi sonucunda ilerleyen zamanda mudilere bilgi verilecektir. Fakat TMSF ile iletişime geçerek bloke detayı hakkında bilgi talep edebilirsiniz.
      Saygılarımızla.

  • Bloke li hesaplar başka birimler tarafından feto pyd soruşturması kapsamında inceleniyor diyolar başka bilgi verilmiyor bizden çıktı vakıf katılımda hesap açın paranızı katılım hesabında değer kaybetmesine diyolar fakat vakıf katılım böyle bi işlem olmadığını söylüyor .ne kadar sürecek acaba bu işlemler

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir