1 March 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Bankacılık sektörünü bekleyen tehlike

Bankacılık sektörünü bekleyen tehlike

Gün geçmiyor ki şu Banka 100 kişi diğeri ise 150 kişiyi işten çıkarmış haberlerini duymayalım, Son bir kaç ayda Bankacılık sektöründe işten çıkarmaların sebebi nedir?

Bankacılık sektörü gün geçtikçe yeni işe başlayacak adaylar için gözden düşmeye başladı. Son yıllarda en çok istihdam sağlayan sektörlerden biri olan Bankacılık sektörü bir kaç aydır durağan hale gelerek usul usul personel çıkararak küçülmeye başladı gibi. Dün gördüğümüz Banka şubesi bir kaç gün sonra kapanmış olarak görebiliyoruz, bu süreçte kimi personel farklı çalışma ortamlarına aktarılırken bazı personeller ile de yollar ayrılıyor. 

Yıllarını Bankacılık sektörüne veren bir çalışan ile yaptığımız sohbette sürekli Bankalara kesilen cezalar, alınan masrafların tüketici hesaplarına iadeleri, yeni masraflar konusunda düzenlemeler ile Bankacılık gelirlerinde azalma söz konusu olduğunu belirtiyor. Bunun yansıması da ister istemez en kolay yol olan personel çıkarmaya geldiğini belirten eski çalışan, kendisininde kısa süre önce Özel bir Banka tarafından işten çıkarıldığını belirtiyor. 12 senesini Bankaya hizmet için adayan çalışan kadrolar da küçülmeye giderek 3 kişinin yaptığı işi 1 kişiye vererek ucuz eleman alımı ile maliyetin düşürmeye çalışıldığından şikayetçi.

Peki işten çıkarılan Bankacılar ne yapması gerekiyor?

Bu süreçte Bankalar, çalışanları ile pazarlık masasına oturarak kendi politikalarına ait bilgileri ileterek tazminatlarını ödemek sureti ile işten çıkarıyorlar. Fakat piyasa ne kadar iyimser gözükse de çok üst düzey bir pozisyonda değil iseniz iş bulmak o kadar kolay olmayabiliyor. Alternatif arayan işten çıkarılan personeller ya mevcut çalıştıkları pozisyondan daha düşük bir pozisyon yada daha düşük bir maaş ile mecbur farklı bir işe girmek zorunda kalıyorlar.

Bankacılık sektöründe işten çıkarmalar devam edecek mi?

Üst kademeler de gerekli çalışmaların yapıldığını ve kademe kademe işten çıkarmaların devam edeceğinden bahseden eski çalışan tüm çalışanlar için dua ettiğini belirtiyor. Yeni işe başlayacak olan genç arkadaşlar için de işlerin zorlaştığını dile getirerek cv si yeterince dolgun olmasına rağmen mecbur kalarak maaş gözetmeksizin işe girebilmek adına ödünler verdikleri için üzüldüğünü belirtiyor. Bir yandan işten çıkarmalar devam ederken diğer taraftan daha az maaş ile işten alımlar devam ediyor. O yüzden personel sayısı azalmadığı için istihdam da bir azalma göze çarpmıyor. 

BUNUNLA İLGİLİ:  Yunanistan da referandumdan hayır çıktı borsaları ralli bekliyor

Fakat olan bitenin yıllarını bu sektöre veren cefakar çalışanlara olduğunu ve tarihte bu şekilde yer alacaklarını belirtiyor. Ve son olarak kendisi gibi bir anda kapının dışında kaldıklarında en azından ilişkilerini kullanarak bir alternatiflerinin olması konusunda uyarıda bulunuyor.

About Author

Finansçı

3 Comments

  • sanki bankalar batacak gibi bir his var hep işçi çıkarıyoarlar adamlar karışalayamıyor demekki yada başka şeyler var zamnanla nedenler belli olur

  • hoş bir durum değil tabiki burada bankaların gecen dönemlerde kredi kesintilerini geri ödemesi reel kücültmeye zorluyor.

  • Babam 1970 de girdiği fabrikada 450 kişi ile çalışırmış bu sene emekli oldu ve makineler hariç 45 kişilerdi yani .Bankacılık sektöründe de Teknoloji ,hız ve genç nesil işleri elden alıyor. maalesef üzücü bir durum

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir