12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Düzenli ödeme talimatı nedir?

Düzenli ödeme talimatı nedir?

Bankalar ile çok haşır neşir olanlar belki bilir ama bu ürünü hiç kullanmamış olanlar için Düzenli ödeme talimatı nedir? sorusuna cevap vermeye çalışalım?

 

Banka aracılığı ile bir çok transfer, fatura ödemesi, kredi gibi bir çok işlem yapılabiliyor. Bu işlemler için Bankalar müşteri talimatı olmadan çoğu zaman gerçekleştirmeyebiliyor. O yüzden bu sorunu ortadan kaldırmak Düzenli ödeme talimatı hakkında sizlere bilgi vermeye çalışalım.

Bankacılık işlemi yapan tüketiciye ait Aidat ödemeleri, Kira ödemeleri, Kredi geri ödemeleri yada taksit gibi bir çok işlemin vereceğiniz tek Düzenli Ödeme talimatı ile sisteme gerekli tanımlamalar yapılarak yine sistem tarafından otomatik ödenmesini sağlamaktır.

Düzenli Ödeme talimatı müşteriye nasıl bir avantaj sağlar?

Düzenli ödeme talimatı hayatımızda bir çok kolaylık sağlamakta olup, Banka personeli tarafından bu sürecin kullanılması konusunda gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Peki Düzenli Ödeme Talimatının Tüketiciye sağladığı avantajlardan bahsetmeye çalışalım;
 * Düzenli ödeme talimatı vererek sürekli yapılan bir işlemde, her işlem için talimat gönderme zorunluluğu ortadan kalkar.
 * Düzenli Ödeme Talimatı verilerek yapılan işlemlerde tek tek gönderdiğinizde ödeyeceğiniz masraftan daha az masraf ödeme avantajı sağlar.
 * Sürekli yaptığınız bir işlemi iş yoğunluğundan dolayı unutma riskini ortadan kaldırırsınız.
 * Uzun süreli bir düzenli ödeme talimatı verdiğinizde, bir kaç ay gerçekleştirdikten sonra yeni bir talimat vererek bundan sonra işlem yapılmasını engelleyebilir siniz.
 * Gün içinde acil gönderilmesi gereken bedel için öncelikle talimatın ellerine ulaşıp ulaşmadığının teyit edilmesi, sonrasında işlemi uzaması halinde hızlandırılması için tekrar yetkililer ile görüşmek zorunda kalmazsınız.
Ek olarak Bankaya sağladığı avantaj ise, iş gücünü daha farklı alanlara kaydırarak müşterilerin daha önceden kendilerine teslim ettikleri düzenli ödeme talimatına istinaden gerçekleştirilmesi sağlanır. Bu işlemler genellikle gün başında yani mesai saatleri başlangıcında gerçekleştiği için olumsuz bir durum oluşması durumunda tüketiciyi zor durumda bırakmadan düzeltilmesi gereken bir durum olduğunda bunun için zaman kalmaktadır.
Düzenli ödeme talimatında ne gibi sorunlar yaşayabilir siniz?
Bankaya verilen Düzenli ödeme talimatı sonrası tüketicinin karşılaşabileceği sorunların üzerinden kısaca geçmek gerekir ise şu şekilde sıralayabiliriz;
* Banka hesabınızda yeterli para olmaması durumunda, işlem gerçekleşmeyecektir. Düzenli ödeme talimatınız olsa dahi işlem öncesinde vadesiz hesabınızı müsait hale getirmeniz gerekmektedir.
* Vadesiz hesap zorunluluğu olmayan işlemler için vereceğiniz düzenli ödeme talimatlarında kredi kartı seçeneğini kullanarak riski azaltabilir siniz.
* Düzenli ödeme talimatı verdiğiniz işlemin artık yapılmaması gereken hallerde, talimatın iptal edilmesi atlanırsa hesabınız müsait olması halinde gerçekleşmeye devam edecektir.
* İlk işlem sonrası yapılan işlemin doğruluğunu teyit etmenizde fayda var, personelin sisteme hatalı tanımlama yapma riskini azaltmış olursunuz.
* Düzenli ödeme talimatı vereceğiniz hesaba her ihtimale karşın kredili mevduat hesabı tanımı yapılmasını sağlayarak hesaba para aktarmayı unuttuğunuzda sorun yaşamazsınız.
* Bankalar da her zaman işler yolunda gitmeyebiliyor, o yüzden dönem dönem işlemlerin gerçekleştiğini kontrol etmek adına hesabınızı kontrol etmenizi öneririz.
BUNUNLA İLGİLİ:  Fastpay Kahve Dünyası Ödemesine 10 TL İade
About Author

Finansçı

2 Comments

  • düzenli ödeme talimatı işlevsel kullanılabilir bir ekranmış. O yüzden düzenli ödeme talimatı ile bir çok işlemi düşünmeden halledebiliyorsunuz.

  • Güzel bir makale olmuş tebrik ederim. Biz de Zebrapos olarak, kira, aidat, bağış gibi düzenli ödeme almak isteyenler için geliştirmiş olduğumuz ZebCharger isim ürünümüz ile düzenli/tekrarlı ödemelerinizi kolayca tahsil edebilirsiniz. Bir veya birden fazla kiracınız, aidat ödeyen müşteriniz ya da bağışçınız var ise, tek yapmanız gereken ZebCharger’ı kullanarak müşterilerinizi sisteme dahil etmek ve bir link göndermek. Sonrasında ödemeleriniz belirlediğiniz periyotlarda sistem tarafından otomatik olarak tahsil edilir. Eğer kullandığınız bir CRM programı var ise ona entegre olup fiyatları dinamik olarak çeken sistemimiz, her ay değişkenlik gösteren fiyatlarınızı da kolaylıkla tahsil edebilir. Daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir