9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Eşi doğum yapan babalara müjdeli haber.

Eşi doğum yapan babalara müjdeli haber.

Eşi doğum yapan babalara kaç gün doğum izni alabiliyor?

23 Nisan 2015 Tarihli ve 29335 Sayılı Resmî Gazete ’de yayınlanan Kararnamede yapılan değişikliklere istinaden Mazeret izinlerinde değişiklik yapılmasına karar verilmiştir.

Eşi doğum yapan babalar artık 5 gün izin alabilecek. Evlenme veya evlat edinme durumunda 3 gün eşin doğum yapması halinde 5 gün ücretli izin verileceği resmi gazete’de dün itibariyle yayınlandı. Bunun yanında diğer değişikliklerde engelli yada süregelen bir hastalığı olan çocuğunun tedavisinde eşlerden bir tanesi 10 güne kadar ücretli izin alabilecek. Maden işçileri çalışma saatlerinin kısalmasından dolayı hafta sonu tatil yapabilecek.

EK MADDE 2 –

-İşçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde üç gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise beş gün ücretli izin verilir.

-İşçilerin en az yüzde yetmiş oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuna dayalı olarak ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde on güne kadar ücretli izin verilir.

-Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok yedi buçuk, haftada en çok otuz yedi buçuk saattir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Teminat Mektubu Vadesi Geçerse Ne Olur? Süre Uzatımı Nasıl Yapılır?
About Author

Finansçı

2 Comments

  • Eşi doğum yapan babalar artık 5 gün izin alabilecek.bu iyi olmuş çocuklar dünyaya baba sesi ile sarılsınlar.

  • Eşi doğum yapan babalara en etkili müjde bu olabilir cidden. Para bul da önemli ama yeni doğum olduğunda babanın mutlaka annemin yanında olması lazım. Baba doğum izni daha da arttırılmalı. Zaten anne doğum izni yeterince uzun değilken babaların doğum izni artmaz ama biz temennimiz belirtelim.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir