18 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kmh borcum takibe gitti kredim de Avukata aktarılır mı?

Kmh borcum takibe gitti kredim de Avukata aktarılır mı?

Kmh borcumu ödeyemedim ilgili tutar Avukata aktarıldı fakat sorunsuz ödediğim kredim de peşinden avukata aktarılır mı?

Son günlerde malum piyasa şartları işten çıkarmalar yada farklı sebepler ile borçlarını ödeyemeyen bir çok kişi görüyoruz. Zaten açıklanan rakamlarda yakın takibe alınan firmalar bireysel tüketicide takip oranlarının artması bu sonucu doğuruyor. Peki bir kredi ürününü ödeyemediğiniz de takibe aktarımı sonrası diğer riskler de takibe aktarılır mı? diye merak edenler olabilir.

Kredi kartı yada kmh borcum Avukata gitti peşinden kredim de Avukata aktarılır mı?

Asgarisini düzensiz ödediğiniz yada sürekli ekside bıraktığınız kmh borcunuz takibe aktarım yapıldıktan sonra diğer riskleriniz ile ilgili Finansal Tüketici iseniz diğer düzenli ödeme yaptığınız kredi yada kredi kartı gibi bakiyeleriniz takibe aktarılmaz.

Gerçek kişilerde hangi borcunuzu ödeyemedi iseniz sadece o borç bakiyesi avukata aktarılır. Düzenli ödeme yaptığınız risk ile ilgili bir aksiyon alınmaz. O yüzden takibe aktarılan bir borç bakiyeniz oluşursa zaman geçirmeden Banka ile iletişime geçerek yapılandırma yoluna gitmeniz faydanıza olacaktır. Aksi takdirde Avukata aktarılan borç faizleri, vekalet ücreti gibi ekstra artışlarla büyüyeceğinden sonrasında maç haczi gibi düzenli ödemelerinizi düzensiz hale getirebileceğinden diğer risklerinizin de takibe aktarım riski doğacaktır.

Tabi tam tersi de olabilir İhtiyaç kredisi borcunuz takibe aktarıldıktan sonra kredi kartı borcum da takibe aktarılır mı diye soranlar içinde cevabımız aynı şekilde olup sadece ödemesinde sorun yaşanan bakiye takibe aktarılacaktır.

Ticari nitelikli bir müşteri iseniz Banka sizin için işlerin kötü gittiğini yada diğer alacaklıların takibe giderek haciz vs gibi durumlarda öne geçmemesi için diğer risklerinizi de takibe aktarır. Son Dönemde ekonomide yaşanan çalkantılar sonrası piyasada gergin bir hava söz konusu. 

BUNUNLA İLGİLİ:  Nefes Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Bu tarz durumlarda büyük bir iş almış Ana yüklenici firmanın ödemelerinde sorun yaşaması durumunda domino taşı gibi altında çalışan bir çok taşeron firmayı da peşinden sürükleyebilir. O yüzden ticari firmaların emniyet sübabı olarak ödemelerinde sorun yaşamamak adına birikimlerinin bulunması büyük önem arz etmektedir.

Son zamanlarda Büyük Holdingler, Bankaların personel çıkardığı bir ortamda küçük ölçekli firmalarda çalışanların işten çıkarılma korkusunu taşıması çok normal aslında. Tüm halkımıza Allah (cc) ödeme kolaylığı versin diyelim.

 

 

Yanlış hesaba para yatırdım paramı nasıl geri alırım? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/vadesiz-hesaplar/yanlis-hesaba-para-yatirdim-parami-nasil-geri-alabilirim/

About Author

Finansçı

3 Comments

  • Aslında en iyisi bütçeniz el vermiyorsa KMH ve Kredi Seçeneklerinden Uzak Durmaktır.Böyleced ne KMH avukata düşer ne de siz zora düşersiniz

  • bu konu adeta kanayan bir yara gibi her gecen gün haciz olayları artıyor Rabbim herkesin yardımcısı olsun

  • malesef istemesekte pek çok vatandaşımız mağdur olup icralarla uğraşıyor son senelerde iyice arttı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir