9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredi Notu (Kkb) kaç yılda temizlenir?

Kredi Notu (Kkb) kaç yılda temizlenir?

Bankacılık hayatımızın olmazsa olmazı Kredi Notu kaç yılda temizlenir? Takibe aktarılan borcunuz var ise Kkb kaydı ne kadar sürede sıfırlanır?

Kredi yada Kredi kartı ihtiyaçlarımız da Bankalar tarafından ayırt edici unsur olarak kullanılan Kredi Notu büyük önem arz etmektedir. Kkb puanınız alacağınız kredi yada kredi kartı limitinde en etkili kriter olup yapmış olduğumuz ödemelerin düzenli olması kkb puanının yükselmesinde etkili olmaktadır.

Avukata aktarılan borcunuz sonrası Kredi Notu (kkb) kaç yılda temizlenir?

Bankalarda kullandığınız ürünlere ait ödemelerin düzenli yapılması Kredi Notunun yükselmesini sağlayan unsurdur. Kredi yada Kredi kartınıza ait borç bakiyesinin ödenmemesi durumunda kredi notunuz hızlı bir şekilde düşmeye başlar. Ödemelerinizi yapmamanız durumunda borç bakiyeniz Avukata yani takibe aktarıldığında kkb kaydınıza “L” kaydı atanır.

Kkb kaydına “L” kodunun atanması tüketici tarafından hiç bir şekilde istenmeyecek bir durumdur. Olası kredi taleplerinizde kredi notunun düşük olması gecikme gibi durumlar ödeme dekontu getirmeniz halinde göz ardı edilebilirken “L” kaydınızın olması kredi talebinizin direk red edilmesine sebep olacaktır.

Peki takibe aktarılan borcunuzu kapattıktan sonra Kredi notunuz kaç yılda sıfırlanacaktır? Takibe aktarılan borcunuzu bir şekilde yapılandırma yaparak yada toplu bir şekilde avukat aracılığı ile kısa sürede kapatmanız durumunda kkb kaydınızda “L” kaydı atanan borçlarınız kapanmış olacaktır. Borç kapandıktan 5 yıl sonra farklı aktif kullandığınız bir Bankacılık ürünü yok ise Kkb kaydınız sıfırlanacaktır. Yani temiz bir sayfa açarak kendinize daha sağlam ve yüksek puanlı bir Kkb kaydı sağlama imkanına sahip olursunuz.

Eğer bir kaç Bankacılık ürünü kullanırken sadece bir tanesinin Avukata aktarılması ve diğer borçlarınızı ödeme yapmanız durumunda kredi notunuz yükselmeyebilir. O yüzden en kısa sürede takibe aktarılan borç bakiyesini kapatarak diğer sorun yaşamadığınız Bankacılık ürününe ait borcunuzu düzenli ödemeniz gerekmektedir. Çok kısa sürmese de avukata intikal eden borcunuzun kapatarak diğer aktif ürünlerinize ait ödemelerin düzenli yapılması halinde ivmeli olarak kredi notunuz artacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Peşinat tutarınız az nasıl ev alacağım diye mi düşünüyorsunuz?

Kkb kaydınız sıfırlandıktan sonra yapılacak işlemler ise yeni Bankacılık ürünleri alarak kendinize yeni bir sayfa açmak olacaktır. Tabi yeni Bankacılık ürünü kullanmak isteyenlerin ne kadar zorlandığını bir çok forumlarda okuyoruz. Eğer çalışıyor iseniz maaş bordronuz ile yapacağınız kredi kartı başvurusu ile çok daha rahat bir şekilde Kredi notunuzun artması için ilk adımları atmış olursunuz. Geçmişe yönelik tüm iz kaydınızda silindiği için Banka ödemelerinize ait bilgiye sahip olamayacağından maaşınız ile orantılı yasal limitler çerçevesinde alacağınız kredi kartı ile ilk ürüne sahip olabilir siniz.

Sitemizden kredi kartı başvurusu yapmak için tıklayın.

Bu ürün genellikle Kredi Kartı olup, sıfırlanmış olan kkb’ niz ile alacağınız kredi kartınızı aktif bir şekilde kullanarak ödemelerini de düzenli bir şekilde yaparsanız Kredi notunun hızlı bir şekilde yükselmesinde etkili olacaktır. O yüzden bundan sonra yapacağınız ödemelerde daha dikkatli davranarak kredi notunuzun düşmesini engelleyebilir siniz.

 

Kredi çekebilmek için kredi notu kaç olmalı? yazımızı okumak için tıklayın

Kredi için kkb kaç olmalı?

About Author

Finansçı

1 Comment

  • Merkez Bankası kkb güncelleme süreci tüketici için soru işareti. Findeks aracılığı ile kkb sorgulama yaparak sorunlu kkb detayını kontrol edebiliyoruz ama banka takibi kaldırma yada idari takip sildirme işlerini iyice öğrenmek gerekiyor galiba. Yoksa banka kara listesinden kaç yılda silinir diye öğrenmek için uğraşır durursunuz..

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir