1 March 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Kredim gecikmede avukata aktarılmaması için ne yapmalıyım?

Kredim gecikmede avukata aktarılmaması için ne yapmalıyım?

Kredinizi ödemede zorluk çekiyorsunuz ve bu durumdan nasıl kurtulurum diye mi düşünüyorsunuz?

Kullandığınız krediyi sağlık sebebi, işten çıkma yada harcama düzensizliğinizden dolayı ödeyemiyor ve Banka ile sorun yaşayan duruma geldiğinizde dikkat etmeniz gereken bir kaç önemli husus var. Banka’ lar krediniz gecikmeye düştüğünde 90 gün sayarlar bu güne ulaşmadan elinize banka tarafından ihtarname gönderilmiş olmalı. Burada yapmanız gereken eğer taksitli bir kredi kullanmış iseniz en kötü ihtimal ile kredinizi 2 taksit gecikmede olarak yürütmeniz gerekiyor yoksa biraz önce belirttiğim gibi 90-92 günü geçtiğiniz anda krediniz artık takibe aktarılmış olabilir.
Yalnız ödediğiniz taksit ödemelerin kısmi ödeme olmadığının teyit edilmesi gerekiyor çünkü taksit tutarının gecikme faizi dahil ödenmediği takdirde sistemde ödenmedi olarak gözükmektedir. O yüzden sizin için en iyi ihtimal ile ödemediğiniz 2 taksit ile krediyi bu şekilde yürütmek ve elinize para geçtiğinde ödemelerinizi düzenli hale getirmek olabilir.
Bankalar bazen 90 günü geçtiği halde müşteri ile yapılan görüşmeler de bazen ekstra bir kaç gün bekleme yapabiliyorlar. Tabi bu her zaman bu şekilde ilerlemeye bilir o yüzden bu ihtimale bırakmadan kendinizi riske atmadan 2 taksit ile ilerlemeniz faydalı olacaktır. Sorun yaşayarak kredinizin takibe aktarılması durumunda maaş haczi yada bundan sonra kredi vs işlemlerinde sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Takibe aktarıldığında ise bu sefer kredinizi yapılandırma için ekstra bir kredi daha çekmeniz gerekebilir. O kredi için ödeyeceğiniz faiz ekstra masraf derken sizin için ödeyeceğiniz tutar değişeceği için zorlu bir dönem yine başlamış olacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  16.09.2016 Bankalar çalışıyor mu?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir