1 March 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Okullarda kuru üzüm dönemi başlıyor

Okullarda kuru üzüm dönemi başlıyor

8 Nisan’ da Resmi Gazete’ de Okullarda artık kuru üzüm dağıtılacağı duyuruldu. Okullarda süt uygulamasından sonra çocuklarımıza kuru meyve tüketim alışkanlığı kazandırmak adına kuru üzüm dağıtılacağı belirtildi.

233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin 35.maddesine göre Bakanlar Kurulu tarafından 28.03.2016 tarihinde kararlaştırıldı. 

Toprak Mahsulleri Ofisi’ nin görevlendirildiği uygulamada Anaokulu,uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerinin kuru meyve tüketimini kazanmaları adına artık okullarda Kuru üzüm dağıtılacak. 

Kuru Üzüm dağıtılması uygulaması okullarda ne zaman başlayacak?

İlgili duyuru da ne zaman dağıtıma başlanacağı sürenin Bakanlık tarafından TMO’ ya bildirileceği belirtilirken. ne kadar kuru üzüm dağıtılacağı Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek karar sonrası TMO’ ya bildirim yapılacak. Okul Müdürleri tarafından öğretmenlere ne zaman dağıtılacağı konusunda verilen bilgi ise süt dağıtımının bitmesine müteakip başlayacağı olarak belirtilmiştir.

Tüm öğrenciler kuru üzüm almak zorunda mı?

Aile hekimleri, veliler tarafından bildirilen yada öğretmenleri tarafından alerjik gibi sorunlar yaşayan öğrenciler bu uygulamanın dışında tutulabilecekler. Bu uygulama ile ilgili sorun yaşanması durumunda irtibata geçilecek kurum ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak belirtilmektedir.

Okulların tatil olması (Kar tatili,resmi tatil gibi) durumunda ise dağıtımı yapılmayan Kuru üzümler, yine aynı bölgede veliler tarafından izin alınmış kurumlarda değerlendirmeye alınabilecek.

2015-2016 Öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul öğrencileri ve uygulama sınıflarında 8 Nisan itibariyle ‘Okullar Kuru üzüm temini ve dağıtımı hakkında karar’ adıyla Resmi Gazete’ de yayınlandı.

 

 

Bankada çocuk hesabı nasıl açılır? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/cocuk-hesaplari/cocuk-hesabi-nasil-acilir/

BUNUNLA İLGİLİ:  ebebek pazar lideri Slimstock ile işbirliği yapmaya karar verdi
About Author

Finansçı

3 Comments

  • Çocuklar için çok iyi ama birde eğitimin seviyesi arttırmayı deneseler daha mantıklı olacak.

  • çocuklar için kuru üzüm dağıtılması süt ile kıyaslandığında daha mantıklı geldi bana. süt ün bozuk çıkması muhtemeldi süre belirtilmemiş ama en kısa zaman kuru üzüm dağıtımı okullarda başlayacaktır herhalde.

  • Askerde komutanımız da dağıtırdı nöbette üşümeyelim diye ve inanın o kuru üzüm can verirdi bize. Şimdi ki çocuklar gerçekten de organik gıdaya çok uzak. Bu yüzden nu uygulamayı tebrik ediyorum

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir