9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Ön onaylı kredi nedir? Başvuru için hangi evraklar gerekir?

Ön onaylı kredi nedir? Başvuru için hangi evraklar gerekir?

Cep telefonu ve mail adresimize sürekli bildirim olarak gelen Ön onaylı kredi nedir? Ön onaylı kredi kullanım şartları nelerdir?

Bankalar tarafından sıkça tarafımıza gönderilen hatta bazen bıktıracak seviyeye gelen sms ve mailler ile adınıza tanımlanan ön onaylı krediler bildirir. 

Ön onaylı kredi nedir?

Ön onaylı kredi, Bankaların daha önceki Bankacılık işlemleriniz sonrasında oluşan Kkb puanınıza, aylık ne kadar ödeme yapabildiğinize, ne kadar limit boşluğunuz olduğu gibi bir çok sonuca göre detaylı bir analiz yaparak aylık ne kadar ödeme yapabileceğinizi hesaplayarak adınıza çıkarılan bir kredi limitidir. Banka belirli bir dönemde geçerli olacak şekilde bu limitleri belirleyerek tüketiciye tüm iletişim kanalları ile ulaştırmaya çalışır. Tarafınızdan yapılacak kredi başvurularına göre daha esnek olabilen ön onaylı kredide başvuru yapan pozisyonuna Banka geçerek size teklifte bulunmaktadır.

Ön onaylı kredi limiti neye göre belirlenir?

Bankada bulunan TCKN bilgilerinize göre kkb puanınızdaki değişim, kredi yada kredi kartlarınızda gecikme olup olmadığı, tarafınızdan yapılan kredi yada kredi kartı başvuruları, reddedilen başvurular, takip kodunuzun olup olmadığı, borçlanma endeksiniz de artış var mı gibi bir çok kriter, adınıza tanımlanan Ön onaylı kredinin limitini belirler. Tüketici bazen bu kadar kredim varken bana hala nasıl bu kadar kredi limiti çıkıyor diye düşünebilir. Bankalar bu analizi iyi yaptıklarını düşünerek bazen tüketiciye bazen uçuk limitler tanımlayabiliyorlar.

Ön onaylı kredi neden reddedilir?

Müşteri şikayetlerinde yada forumlar da sıkça duyabileceğiniz ön onaylı kredi başvuruları neden reddedilir. Bankalar süreli bir çalışma sonrası adınıza bir ön onaylı kredi limiti belirler ve belirlediği bir tarihe kadar kullanılması şartıyla tüketiciye sunar. Belirli periyotlar ile bu kredi limitlerine paralel olarak aynı kontroller devam eder. İşler iyi giderken genellikle tüketici bu kredi limitlerini çok ciddiye almaz fakat bir anda bu krediye ihtiyaç duyabilecek duruma gelebiliriz. Başvuru esnasında Bankaların ön onaylı kredinize neden red cevabı verdiğini ise maddeler halinde sıralamaya çalışalım;

BUNUNLA İLGİLİ:  Köfteci Yusuf Fastpay Ödemesine 10 TL İade Kampanyası

 

  • Tanımlanan ön onaylı kredi sonrası mevcut kredi veya kredi kartlarınızda gecikme yaşanmış olabilir.
  • Limit sonrası Bankalara yapmış olduğunuz kredi yada kredi kartı başvurularınız da artış sağlanmış olabilir.
  • Limit sonrasında yapılan başvurularınız da reddedilmiş olan kayıtlar olabilir.
  • İşten çıktığınız için Sgk prim ödemeleriniz yapılmıyor olabilir.
  • Gelirinize göre, ön onaylı krediyi kullandıktan sonra ödeme yapamayacağınıza dair bir düşünce oluşursa.
  • Şube yetkilisi tüketici ile iletişime geçtikten sonra tüketici hakkında olumsuz bir düşünceye sahip olursa.
  • Tanımlanan limit sonrasında farklı Bankalardan yeni kredi kullandırımlar yapılması halinde.

Bunun gibi bir çok madde sıralayabiliriz aslında red sebebi hakkında. Ön onaylı krediler tarafınıza peşinen tanımlanan krediler oldukları için sonrasında kkb ‘nizde yaşanacak değişimler krediyi alabilmeniz konusunda değişikliklere sebebiyet verebilir.

Ön onaylı kredi türleri nelerdir?

Adınıza tanımlanan ön onaylı krediler gerçek kişi tarafından kullanılabilen tüm kredileri kapsar. Ödeme dengenize ve kredi teminatına göre farklı limitler belirlenebilir. Örnek vermek gerekirse, 

  • Teminatı olmayan İhtiyaç kredisi için 20.000 TL tanımlanabilirken,
  • Taşıt rehni olan Taşıt kredisi için 50.000 TL tanımlanabilirken,
  • Konut ipoteği bulunan Konut kredisi için 100.000 TL adınıza tanımlanabilir.

Bu limitler kredinin teminatının artışına göre daha da artabilmektedir. Banka riskini azalttıkça kredi limitlerini de o ölçüde arttırır. Tabi bu adınıza tanımlı ön onaylı kredilerden genellikle bir tanesinin kullanımı konusunda onay verilmektedir. Tabi geliriniz yüksek ve tanımlanan tüm kredileri ödeyebileceğinize Banka tahsis ekipleri tarafından onay çıkması durumunda tüm kredi limitlerini de kullanma şansına sahip olabilirsiniz.

Ön onaylı kredi için başvuru şartları nelerdir?

Ön onaylı kredi limitleri adınıza tahsis edilmiş kredi limitleri olduğu için bazı Bankalarda sadece kimliğiniz ile bu ön onaylı krediyi alabilirken, bazı bankalarda gelir belgesi ve bunun yanında ikametinizi gösteren bir fatura talebinde bulunulabilir. Yazımızın içinde belirttiğimiz gibi bu sefer kapıyı çalan Banka olduğu için, sizin başvuru yapacağınız krediye göre daha esnek davranışlar olabilmektedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Survivor 2016 Ünlüler Gönüllüler ne zaman başlıyor?

Ön onaylı kredi limiti ne zamana kadar tanımlanır?

Bankalar piyasa koşulları, faiz artışları, ekonomideki gelişmelere paralel olarak 30 ile 90 gün aralığında bu limitleri açık bırakabilmektedir. Tabi bu rakamlar ortalama olup, daha az yada daha fazla olarak tüketiciye sunum yapılabilmektedir. 

 

 

Kredimi iptal ettirmek istiyorum ne yapmalıyım? yazımızı okumak için tıklayın

Kredimi iptal etmek istiyorum

About Author

Finansçı

29 Comments

  • ön onaylı krediniz var gelin evrak yok demişlerdi sonradan maaç bordrosu istediler benden de. ön onaylı kredi için maaş bordrosu zorunlu mu acaba

    • Merhaba,
      Banka yetkilisi kullandirim asamasinda gerek gormesi durumunda maas bordrosu talep edebilir. Fakat ön onaylı kredilerde bordro zorunlu olarak alinmamaktadir.
      Saygilarimizla.

  • öğrencilerde ön onaylı kredi çekebilir mi acaba. bu kapsamda ön onaylı kredi kullanılırmı acaba.

    • Merhaba,
      Banka kkb ‘nize gore bir limit calismasi yapabilir. Bu surecte bir ayrim bulunmamaktadir.
      Saygilarimizla.

  • Ön onaylı kredi çok iyi oluyor. İnsanin hazır bir kredi olduğunu bilmesi iyi oluyor. Acil nakit ihtiyacında evrak olmadan ön onaylı kredi kullanımı yapılabiliyor.

  • Dewam etmektw olan kredim war düzenli ödedim 2 taksitm kaldı yeniden başwurdum kredi için ama onaylanmadı bankamatikten on onaylı kredinz onaylanmştr diye msj geldi şu anda çekebilirmiyim krediyi

    • Merhaba,
      Bankaların tahsis ekipleri bireysel başvurularda daha hassas davranıyorlar. Ön onaylı krediniz hazır ise nüfus cüzdanı ile başvurarak kredinizi alabilirsiniz.
      Saygılarımızla.

  • KOLAY GELSİN ADIMA Bİ BANKADAN 19 BİN TL BİR KREDİ AÇILMIŞTI ÖN ONAY GERÇEKLEŞMİŞTİ FAKAT KILLANMAYA GİTTİĞİMDE ÇOK BAŞVURU YAPTIĞINIZ İÇİN SİSTEM RED VERİYOR DEDİ.MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM BİR AY SONRA TEKRAR DENE DEDİ SİZCE BİR AY SONRA BAŞVURU YAPTIĞIMDA KREDİM GERÇEKELEŞİRMİ KOLAY GELSİN İYİ ÇALIŞMALAR

    • Merhaba
      Ön onaylı kredi verilmiyor ise banka tarafından yaptırım uygulanıyor demektir. Bir sonraki ay yapacağınız başvuruda son bir ayda yapılan başvuru adedi az gözükecegi için banka tarafından kullandirimina onay verilebilir.
      Saygılarımızla.

  • Ön onaylı kredi başvurusunu da banka bazen red veriyor. Anlamadığım vermeyeceksin madem neden ön onaylı kredi limiti çıkarıyor bu bankalar

  • İyi çalışmalar,
    Garanti ön onaylı kredi başvurusu yapmıştım. Fakat banka kredi ön onay verdi sonra onaylamadı. Ön onaylı kredi veren bankalar bu süreçte ne gore değerlendirme yapıyorlar anlamıyorum. Çocuk oyuncağına çevirdiler bankacılığı cidden..

  • Ön onaylı kredi akbank tarafından bana sms ile iletildi fakat sonrasında banka kredi ön onay verdi sonra onaylamadı. Ön onaylı kredi veren bankaların genel çalışma prensibi bu sanırım. Çünkü ön onaylı kredi denizbank tarafından iletildikten sonra da aynı sorunu yaşamıştım. o yüzden ön onaylı kredi çıkar mı diye dert etmeyin bence, çıkan ön onaylı krediyi alabilir miyim diye dert edin.

  • Akbank ön onaylı kredi ne demek ? mesaj gelip duruyor bana. Ön onaylı kredi veren bankalar sürekli müşterilere sms ile kredin var diyip duruyorlar mı. Ön onaylı kredi çıkar mı ? diye sorsam absürt olur herhalde. Ön onaylı kredi konusunda denizbank şekerbank finansbank akbank ve vakıfbank daha çok istekliler sanırım çoğu arkadaş le yaptığım sohbetlerde hep bu bankalardan söz ediyorlar çünkü. Kimsenin krediye ihtiyacı olmasa keşke.

  • Merhaba bana ön onaylı kredi çıktı kesin alabilirmiyim acaba??

    • Merhaba,
      Kredi Ön Onayı için sms geldikten sonra herhangi bir sorunlu kaydınız yok ise alırsınız. Çok nadir durumlarda Banka yetkilileri sizde şüphe uyandıran bir durum hisseseder ise kredi kullandırıma onay vermeyebilir.
      Saygılarımızla.

  • Ön onaylı kredi veren bankalar tüketiciye iyi fırsatlar sunuyorlar. Ön onaylı kredi çıkar mı diye dert etmeye gerek yok bence. Eğer kredi notunuz yüksek ise ön onaylı kredi konusunda sorun yaşamazsınız.

  • Banada ön onaya alınmıştır diye mesaj geldi verirlerdi acaba

    • Merhaba,
      XXX tutarlı limitli krediniz hazır diye sms gelmedi ise adınıza limit çıkmamış olabilir.
      Saygılarımızla.

  • Artık dur şu ön onaylı kredi çıktı alayım devri bitti. Bankalar ön onaylı kredi faizlerini fena yükselttiler. O yüzden kredi başvuru işlemini bırak oranlara bile bakmamak lazım 🙁

  • Selam ben garanti bankası müşterisiyim kartımda 2 ay gecikme var birde yapılandırmam var notum düşük kredi alabilirmiyim ?

    • Merhaba,
      Gecikmeli borclarinizdan dolayı garanti bankası yapılandırma kredisi verebilir fakat kredi faizleri şu anda çok yüksek. Bankalarda bu dönemde çok kredi verme taraftarı olmayabilir. Talebinizi subenize iletip dönüşü beklemeniz gerekir
      Saygılarımla.

  • Merhaba bana iş banttan 22 bin ön onaylı sms geldi maaşımı iş bankta alıyorum ala bilirmiyim % 2.50 Faiz diyor

    • Merhaba,
      Belirttiğiniz faiz oranı ile ön onaylı kredi çekmeyi talep etmeniz durumunda alabilir siniz.
      Saygılarımızla.

  • Merhaba. Maaşımı yapı kredi bankasından alıyorum. Ön onaylı 20600 krediniz hazır diye mesaj geldi. Maaşımın 4te1 inde icra var. Krediyi verirler mi? İlle bankaya mı gitmem gerekir.

    • Merhaba,
      Kredi geçtikten sonra haciz kaydı islenme ihtimali mevcut e_haciz ile. Kredi kullandirim yapıldığı anda tutarı çekim yapmanız daha faydalı olabilir. İşlemi yapmadan önce bankanız ile iletişime geçmeniz de yararlı olacaktır.
      Saygılarımızla.

  • Merhaba kkb puanım 1350 kredi başvurusunda bulunsam çıkar mı şuan iki kredim var 10 bin tl ye kapanacak bunları tek kredide birleştirmek için istiyorum.

    • Merhaba,
      Kkb puanınız yeterli ama şu an mevcut faiz oranları yüksek. Daha önceki kredilerin faiz oranı düşük ise yeni kredi olarak çekmeniz daha faydalı olabilir. İşin özü bu puan için kredi kullandirim yapılabilir.
      Saygılarımızla.

  • Garanti bankasından ön onaylı 37.500 tl ye kadar kredi onaylanmış. Belge inceleme devam ediyor yazıyor. Bu krediyi kullanabilirim anlamına mı geliyor.

    • Merhaba,
      On onayli kredide belge talep edilmez. Direk krediyi kullanabilmeniz gerekmektedir. Fakat banka olumsuz bir durum degerlendirirse evrak talebinde bulunabilir. Kullandığın yapmanizda sorun olmayacaktır sanırım.
      Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir