15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Teminat mektubu komisyon ve dosya masrafını Tüketici hakem heyetinden iade alabilir miyim?

Teminat mektubu komisyon ve dosya masrafını Tüketici hakem heyetinden iade alabilir miyim?

Teminat mektubu komisyon ve dosya masrafını Tüketici hakem heyetinden iade alabilir miyim?

Tüketici Hakem Heyetlerine talep çok büyük, tüketiciyi mağdur eden bir çok ücretin iadesi konusunda Tüketici Hakem Heyetleri karar çıkartarak iade yapılmasını sağlayabiliyor.

Tüketici Hakem Heyeti Hangi işlemleri iade ediyor?

Hakem Heyetinin faaliyetleri bireysel bankacılık işlemlerini kapsar ve sadece gerçek kişi başvuruları değerlendirilir. Tüzel kişiler tarafından yapılan başvurular ile gerçek kişilerin bireysel içerikli olmayan başvuruları kabul edilmez, ticari, zirai… vb faaliyetlerle ilgili başvurular bireysel içerikli olarak değerlendirilmemektedir.

Teminat mektubu masrafları Hakem Heyeti aracılığıyla iade edilir mi?

Tüketici Hakem heyeti tarafından bireysel nitelikli müşterilerin Nakit kredi,kredi kartı, vadesiz mevduat hesaplara ait masraf kalemleri iade edilmekte olup, Teminat mektuplarına ait masrafların iadesine ait herhangi bir bilgi veya örnek ile karşılaşmadık henüz. Hakem heyeti bireysel müşterilerin nakit kredilerine ait masraflar ile kararlar çıkarmakta olup, gayri nakdi kredi olarak değerlendirildiği için masraf iadeleri yapılmıyor. İlerleyen süreçte çıkacak kararlar doğrultusunda bu işlemlere ait iadelerin de iade edilmesi söz konusu olabilir.

Tüketici Hakem heyeti hangi başvuruları kabul etmiyor?

Bireysel nitelik taşımayan Bankacılık işlemlerine ait kayıtlar, Yargıya intikal etmiş olan işlemler,daha önce Hakem heyeti tarafından incelenen ve karara bağlanan kayıtlar,Bankaların teklif ve değerlendirme aşamasında olup, fiyatlama politikalarıyla ilgili ve henüz gerçekleşmeyen işlemler,Bankalar ve sundukları hizmetler hakkında genel mahiyet taşıyanlar, İflas veya tasfiyesi kararı çıkan bir bankanın aldığı kararlarla ilgili olanlar, Kanunlarda suç olarak değerlendirilen fiillerle ilgili olanlar,  Başvuru sahibinin itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla, başvuru sahibi ile banka arasında çözüme kavuşturulmuş olan başvurular.

BUNUNLA İLGİLİ:  Sanal Kart nedir?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir