8 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yurt dışından adıma gelen parayı çekmek istediğimde masrafı var mı?

Yurt dışından adıma gelen parayı çekmek istediğimde masrafı var mı?

Yurt dışına yapılan para transferlerinde işlemlerin nasıl yapıldığını ve ne kadar masraf ödenmesi gerektiğini daha önceki yazılarımız da sizlerle paylaşmıştık. Çoğu bankanın masraflarının yüksek olduğu özellikle hesaptan değilde kasadan yapılan işlemlerde biraz daha fazla masraf ödeneceğini anlatmıştık. Peki yurt dışından adınıza gelen yabancı parayı alırken Banka sizden masraf alır mı?

Yurt dışından adıma gelen parayı çekerken masraf öder miyim?

Yurt dışından akrabanız yada bir tanıdığınız tarafından isminize gönderilen tutarı çekmek istediğinizde Banka sizden gelen para üzerinde komisyon tahsil eder. Buradaki amaç Bankanın müşterisi olmadığınız için size verilen hizmeti ekstra değerlendirdikleri için alınmasıdır. Bu alınan masraf çoğu Bankada tahsil edilmekte olup, öncelikle amaç Bankada hesap açılması konusunda gerekli yönlendirmenin yapılmasıdır.

Yurt dışından hesabıma gelen parayı çekerken masraf öder miyim?

Yurt dışından gelen para gönderen ülkenin gönderdiği valör (süre)ile tarafınıza gelmekte olup, hesabınıza alacak olarak ilgili tutar aktarıldıktan sonra herhangi bir masraf tahsil edilmez diyemiyoruz. Çünkü bazı Bankalar BDDK ya bildirdikleri masraf komisyon listesinde gelen yp tutar için hesaba yada isme ödenmesi durumunda masraf alacaklarını bildirmiş olmasıdır. Bu işlem için Bankaya göre değişeceğinden net olarak sizler ile paylaşamıyorum o yüzden isme gelen yp havale içinde masraf alınacağını göz ardı etmeyiniz.

Alınan işlem komisyonları ortalama %0,04 ile %0,05 arasında seyir etmekte olup, üst sınır ise 400-600 arasında seyir ediyor diyebiliriz. Tabi bu tutarlar gelen paraya göre değişeceğinden ufak bir tutar gelecek ise minimum 40-60 TL arasında bir komisyon ödemeniz gerekebilir.

 

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Tatil parası nasıl biriktirilir?
About Author

Finansçı

7 Comments

  • Yurtdışından para alacaklar için faydalı bir bilgi. Bir de bunun tam tersi durum var, o daha sancılı sanırım. Kısa bir süreliğine yurtdışına gittiğinizde burdan yatırılan parayı çekebilmek gibi…

    • O zaman western union tercih etmek daha faydalı olabilir.

  • bilmediğimiz çok şeyler varmış bir gün lazın olur düşüncesi ile natum alıcam

  • Ben Almanya’dan bir ödeme almıştım Euro cinsinden ödeme yapılmıştı mailde öyle yazıyordu hesabıma TL olarak geçti.

  • Bir keresinde adıma gelen 50 € yu çekmek için benden 26 € havale ücreti istemişlerdi hiç unutmam

  • Yaşım 15 benim adıma gelen parayı alabilirmiyim banka verirmi bana

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir