15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Yurtdışı Gümrüksüz Alışveriş Limiti Ne Kadar Oldu?

Yurtdışı Gümrüksüz Alışveriş Limiti Ne Kadar Oldu?

Ülkemizde elektronik ürünlere yada bir çok ürüne uygulanan vergi oranları bazen bizleri alışveriş yapamaz hale getirebiliyor. Son yılların en popüler işi de yurtdışından belirli bir tutara kadar gümrüksüz olarak yapılabilen alışverişler oldu. Gümrüksüz alışveriş limiti 2018 yılı öncesinde 150 Euro ‘ya kadar yurtdışından gümrüksüz alışveriş yapılabiliyordu.

Hatta bunu ek gelir olarak bile yapan bir çok kişi vardı desek yanlış olmaz sanırım. Ülkemizde uygulanan vergilerden dolayı çok para tutmayacağını bildiğimiz alışverişlerde bile ödenen vergilerden dolayı çok yüksek tutarlarda alışveriş yapabiliyorduk. Kargoda sorun yaşanmayacağı düşünülen alışverişler sıklıkla yurtdışından gümrüksüz alışveriş kapsamında yapılıyordu.

Yurtdışı Gümrüksüz Alışveriş Limiti 2018 Yılında Ne Kadar Oldu?

2018 gümrüksüz alışveriş limitinin düşürülmesi ile beraber yurtdışı alışverişlerinde düşüş olacağı kesin. Kısa bir süre önceye kadar 150 Eur ‘ya kadar gümrüksüz alışveriş yapılabilirken önce 75 Eur olarak düşüş yaşanırken, Gümrük mevzuatındaki değişiklik ile 2018 Gümrüksüz Alışveriş Limiti 30 Eur olarak açıklandı . Sürekli yurt dışından alışveriş yapanlar bir kez daha düşünecek gibi gözüküyor.

Gümrüksüz alışverişi limiti kapsamında bir çok alışverişini (Kitap, video oyunları, batarya, şarj makinası, oyuncak vs. ) yurtdışından yapanlar için limit düştüğü için istediklerini alamamak konusunda sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Tüketici tarafında gümrüksüz alışveriş limitinin bir anda bu kadar hızlı bir şekilde artması bir çok alışverişini yurt dışından yapanlar için büyük memnuniyetsizlik yarattı diyebiliriz.

2018 Gümrüksüz Alışveriş Limiti

Gümrük mevzuatında yapılan değişiklik sonrası gümrüksüz alışveriş limiti 2018 yılında 30 Eur olarak açıklandı. Gümrüksüz alışveriş limiti kapsamında yurtdışından dilediği gibi alışveriş yapan vatandaşımız için gümrüksüz alışveriş limitinin düşürülmesi olumsuz olarak değerlendirildi. Biraz önce de belirttiğimiz gibi kitap, video oyunları, telefon malzemeleri gibi bir şok malzeme gümrük vergisinden muaf olarak ülkeye girebiliyordu.

BUNUNLA İLGİLİ:  Galatasaray Felipo Melo nun yerine Jose Rodriguez ile anlaştı

Kpmg Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Direktörü Hakan Uçak tarafından yapılan açıklamada, hızlı kargo kapsamında gerçekleşen ithalat işlemlerinde 2018 gümrüksüz alışveriş limiti 30 Eur olarak güncellendiğini belirtirken daha önce sıklıkla alışverişi gerçekleşen ürünlerin fiyatının 30 Eur aşması durumunda gümrük vergisi ödenmek zorunda kalınacağını belirtti.

Gumruksuz alisveris limiti 2017
Gümrüksüz alışveriş limiti 2౦17

Yurt dışından satın alması yapılacak olan cep telefonu, kozmetik, türün ürünleri, alkollü içecek gibi ürünlerin yurt dışından internet üzerinden satın alınma işlemine izin verilmezken, diğer ürünler içinde vergiye konu tutarın 30 Eur olarak sınırlanması satın alınacak ürün sayısını da bir o kadar azalttı. İnternetten alışveriş işlemlerine güvenmeyen özellikle yurt dışından yapılacak alışverişlerde sıkça sorunları duyabiliyoruz. 

Alibaba.com , aliekspress com gibi bir çok siteden yapılacak alışverişler sonrasında hatalı ürünlerin gelmesi, yada satın alınan ürünlerin teslim edilmemesi gibi bir çok sorunu duyuyoruz. Yapılan düzenleme ile gümrüksüz alışveriş yapmak isteyen tüketicinin yaşayacağı sorunlarda kalacağı risk 30 Eur ile sınırlandığını düşünerek riske girilecek tutarın 30 Eur olacağını da öngörebiliriz.

Tekrar üzerinden geçmek gerekir ise yapılan düzenleme ile Gümrüksüz alışveriş limiti 2018 yılında 30 Eur olarak revize edilmiş olup, yurtdışından yapılacak alışveriş işlemlerde 30 Eur aşan bedellerde gümrük vergisi ödeneceği hususunu bilgilerinize sunarız.

About Author

Finansçı

2 Comments

  • selamlar ben de işlerimi yurtdışı alışverişi ile sağlayan biriym ve bu yasanın geçirilmesi beni çok etkiledi. öncede viabox adlı siteden makyaj malzemeleri gibi kişisel bakım ürünleri alıp satarak kendimi geçindirir ve kargo ücretinden takınırım şu an onun iki katına razıyım bu yasa yüzünden.

  • Yurtdışı gümrüksüz alışveriş limiti 2019 yılında iyice artsın bence. Yerli malı diye konuşuyoruz ama donumuzu bile alibabadan alacağız neredeyse

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir