9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Bank Asya da kredisi olanlar ne yapacak?

Bank Asya da kredisi olanlar ne yapacak?

29 Mayıs akşamı itibariyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu 6318 sayılı karar ile, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’ nun 71.madde B bendi uyarınca Bank Asya‘nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredildiğini duyurdu. Bank Asya‘nın Genel Müdürlük binasında gece yarısına kadar çalışan TMSF çalışanları açıklama yapmadı.

İlgili karar Resmi Gazete’ dede yayınlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), Bank Asya‘nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. BDDK’nın 29 Mayıs 2015 tarihli kararına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. (Bank Asya) ile ilgili olarak yapılan denetlemeler neticesinde, Bankanın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 71’inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince TMSF’ye devredilmesine karar verildi.

Peki Bank Asya’ da kredisi olanlar ne yapacak?

Bank Asya devri basında duyulduktan sonra Bank Asya müşterileri konu ile ilgili tedirgin oldular. Bank Asya’da parası olan müşteriler parasının ne olacağını kredisi olan nasıl ödeme yapacağım diye sorular yoğunlaşmaya başladı. Bank Asya‘nın TMSF’ ye devri sonrası görevden alınan Ahmet Beyaz yaptığı açıklamada cuma günü ne yaptıysak, pazartesi’de aynı şekilde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. TMSF devri sonrası Bank Asya’da neler olacağı önemli mevduat çıkışı yaşanacak mı yoksa her şey aynı şekilde devam mı edecek merak konusu.

Şu an için Bank Asya kredili müşterileri aynı şekilde devam edecekler gibi gözüküyor.

 

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Bilyoner Para Yatırma İşlemlerinde Masraf Almayan Banka Varmı?
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir