11 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Evimi kiraya verirken başkasına ait kredi notunu nasıl öğrenebilirim?

Evimi kiraya verirken başkasına ait kredi notunu nasıl öğrenebilirim?

Kiracı adaylarına ait kkb kaydı yani kredi notunu nasıl öğrenebilirim mi diyorsunuz?

Son dönemde reklamlarda bolca gördüğümüz kredi notunu öğrenmek artık çok kolay reklamlarını herkes izlemiştir. Bu konuda atılım yapan Findeks.com sitesi her anlamda bir adım önde desek yanlış olmaz herhalde. Eviniz var ve size göre düzenli bir işi olan ödemelerini aksatmayan makul birini bulmak için uğraşıyorsunuz. Bu devirde gecikmeye girmemiş yada borcunu düzenli ödeyebilen birilerini bulmak zorlaştı diyebiliriz. Son dönemler kredi veya kredi kartı batıkları artmaya devam ediyor.

Evinizi kiraya verirken kiracı adayınızın kredi notunu (kkb) nasıl öğrenebilirsiniz?

Eğer bir bankacı arkadaşınız var ise kiracı adayınızın TC kimlik numarası ve Nüfus cüzdanı bilgileri ile kiracı adayınızın ödemelerini düzenli yapıp yapmadığını yada daha önceden Bankalar ile sorun yaşayarak avukata intikal etmiş bir borcu var mı öğrenebilirsiniz. Ama Bankacı bir arkadaşınız yok ise yapmanız gereken Findex.com sitesine üye olarak size gerekli hizmetten faydalanabilirsiniz.

Peki Findeks’ ten kredi notunu nasıl öğrenebilirsiniz?

Findeks.com üye olduktan sonra öncelikle kendi kredi notunuzu öğrenerek bu işe başlayabilirsiniz. Üyeliğiniz gerçekleştikten sonra siteye şifre ve sms onayı ile girdiniz. Bundan sonrası kolay olan kısım, ekranda ‘kendi kredi notum’ ve ‘diğer kişi kredi notu’ başlıklarını kullanmanız yeterli olacaktır.

Peki kiracı adayınızın kredi notunu öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor? Ekranda belirtilen ‘diğer kişi kredi notu’ sekmesini tıklayarak kredi notunu öğrenmek istediğiniz kişinin Tc Kimlik numarasını girmeniz gerekiyor. Tc Kimlik numarasını girdikten sonra eğer Bankalar ile ilişkisi mevcut ise daha önce Bankalara iletmiş olduğu cep telefonuna sms onayı gelir bu onay eşliğinde kredi notuna ve detay bilgilere ulaşabilirsiniz. Tabi bu durumda kiracı adayınızın yanınızda yada konu ile ilgili bilgisi bulunduğundan sms bilgisini size iletmesi gerekiyor. Bu sms gelen şifreyi sisteme giremezseniz kredi notunu da öğrenemezsiniz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Popeyes Fastpay Ödemesine 10 TL İade Kampanyası

Öğrendiğim Findeks kredi notum en az kaç olmalı?/strong>

Kredi notu 0-1900 aralığında bir puan olup Borçlanma endeksi, ne kadar borç ödediğiniz, kredi limitiniz gibi bir çok kritere göre hesaplama yapar. Minimum 1000-1300 bandında olmanız orta halli bir arada bir gecikmeli devam eden biri olarak düşünebilir. 1300-1700 arası bir puanınız mevcut ise çok nadir gecikmeye giren biri olarak değerlendirilir. 1700 puan üzeri olanlara da çok fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım. Bu bilgiler ışığında kiracınız ile ilgili çok değerli bilgilere ulaştığınız için gönül rahatlığıyla verip vermeme kararına sahip olabilir siniz.

 

Banka hesap numaramı yada ıban numaramı nasıl öğrenebilirim yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/gundem/banka-hesap-numarami-yada-iban-numarami-nasil-ogrenebilirim/

About Author

Finansçı

1 Comment

  • Kiraci bulmak bu devirde cidden zor is birde onun kkb sine bak kredi skoru yuksekmi falan derken is dahada zorlasiyor o yuzden bol sans evi olana

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir