7 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Halkalı Gebze Tren Hattı Ücreti Ne Kadar?

Halkalı Gebze Tren Hattı Ücreti Ne Kadar?

Beklenen gün geldi çattı diyebiliriz sanırım. 2018 sonunda faaliyete geçmesi planlanan Halkalı Gebze Tren Hattı ‘nın açılışı gerçekleştirildi. Bir kaç senedir vatandaşların dört gözle beklediği Gebze Halkalı Tren Hattı projesi vatandaşların şikayetleri eşliğinde başladı. İndirimli ücret tarifesi ödemeyi bekleyen tüketici iade makinelerinden fazla ödedikleri tutarı alamayınca şikayetler dile getirildi.

Gebze Halkalı arası 185 dakikadan seferler ile 115 dakikaya düştü. Vatandaş evine 1 saat 10 dakika daha hızlı ulaşacak. Bu kapsamda yapılan altyapı çalışmaları ve yenilenen istasyonlar ile hizmetin kalitesi arttırıldı. 2 viyadük, 27 kara yolu, 29 yaya alt geçidi, 12 yaya üst geçidi, 19 nehir geçiş köprüsü ve 60 menfez ile beraber 100’ün üzerinde eser hayata geçti.

Gebze Halkalı Tren Durakları Belli Oldu

Gebze Halkalı Tren Hattı güzergahı durakları belli oldu. Hat hizmete açıldı ve tek yönde 75.00 yolcu olmak üzere günde toplam 1.2 milyon yolcu taşıması planlanıyor. 76 kilometrelik güzergahta Sirkeci- Üsküdar arası 4 dakikaya, Kazlıçeşme- Ayrılıkçeşme arası 13.5 dakikaya, Yenikapı- Söğütlüçeşme arası 12 dakikaya, Bakırköy- Bostancı arası ise 37 dakikaya inmiş olacak. Bu kapsamda Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Haydarpaşa, Bakırköy, Halkalı duraklarında hızlı tren durabilecek.

Halkalı Kazlıçeşme Bostancı Kaynarca
M.Kemal Yenikapı Küçükyalı Tersane
K.Çekmece Sirkeci İdealtepe Güzelyalı
Florya Üsküdar Süreyya Plajı Aydıntepe
Yeşilköy İbrahimağa Maltepe İçmeler
Yeşilyurt Söğütlüçeşme Atalar Tuzla
Ataköy Feneryolu Başak Çayırova
Bakırköy Göztepe Kartal Fatih
Y.Mahalle Erenköy Yunus Osmangazi
Zeytinburnu Suadiye Pendik Gebze

Halkalı Gebze Tren Hattı Ücreti 2019 Ne Kadar Olacak?

Gebze Halkalı Tren Ücreti için en az taşıma ücreti olarak 2.60 TL belirlendi. Halkalı Gebze Tren Hattı en yüksek tam parkur ücreti 5.70 TL olacak. Durak sayısına göre ödenecek ücret metrobüs ‘de olduğu gibi duraklarda olan iade makinelerinden iade edilecek. Halkalı Gebze Banliyo hattı ücret tarifesi 7 durak ile sınırlı olup 7 durak için ödenecek tam ücret 2,60 TL olarak, öğrenci ücreti 1,25 TL olarak, İndirimli 2 tarifesi kapsamında ise 1,85 TL tahsil edilecek.

BUNUNLA İLGİLİ:  Ekim 2020 Kira Artışı Ne Kadar?

Yine tam ücretlerde Gebze Halkalı tren ücreti 8-14 istasyon arasında alınacak ücret 3,25 TL olurken, 15-21 istasyon arasında 3,85 TL, 22-28 istasyon arasında 4,40 TL, 29-35 istasyon arasında 5,20 TL, 36-43 istasyon arasında ise 5,70 TL ücret tahsil edilecek. Aylık abonman ücretlerindeki tahsilat ise 7 durağa kadar 1 bilet, 8-21 istasyon arası 2 bilet, 22-35 istasyon arası 3 bilet, 36-43 istasyon arası ise 4 bilet tahsil edilecektir.

Gebze Halkalı tren fiyatı ekteki tarife işleme alınacak olup süreçte hızlı treninde olduğunu Binali Yıldırım iletti. Marmaray 2. bölümü Gebze Halkalı tren hattının yanı sıra hızlı tren seferlerinin de hat boyu ray döşeme, sinyal, elektrik hattı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Yeni çalışma ile restore edilen istasyonlar kullanıma açıldıktan sonra hızlı tren seferlerinin de bu duraklara dahil olmasını dört gözle bekleyeceğiz.

halkali gebze tren ücreti,halkali gebze tren fiyati,halkali gebze tren durakları

Halkalı Gebze Banliyo Hattı Otobüs Metro Bağlantıları

Gebze Halkalı Banliyo Hattı Otobüs bağlantılarında İçmeler istasyonundan M4 Kadıköy/Tuzla metro hattıyla, Pendik istasyonu M10 Pendik/Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattıyla, Bostancı istasyonu için M8 Bostancı/Dudullu metro hattıyla, Göztepe istasyonundan M12 Göztepe/Ümraniye metro hattıyla, Üsküdar istasyonundan M5 Üsküdar/Çekmeköy metro hattıyla, Ayrılık çeşmesi istasyonundan M4 Kadıköy/Tuzla metro hattıyla, Sirkeci istasyonundan T1 Kabataş/Bağcılar tramvay hattıyla, M1B Yenikapı/Kirazlı ve M2 Yenikapı/Hacıosman metro hatlarıyla

Yenikapı istasyonundan M1A Enikapı/Atatürk Havalimanı hattıyla, Bakırköy istasyonundan M3 Bakırköy/Başakşehir metro hattıyla, Ataköy istasyonundan M9 İkitelii/Ataköy metro hattıyla, Halkalı istasyonundan M1B Yenikapı/Halkalı metro hattıyla aktarım yaparak mesafeleri kısaltabilir siniz.

Halkalı Gebze Tren Hattı Ne Kadar Yolcu Taşıyacak?

Gebze Halkalı banliyo tren hattı 185 dakika mesafede iken şu anki durumda 115 dakikaya indi. İstanbul ‘lu vatandaşlar için büyük bir nimet olan tren hattı trafik yoğunlunun da azalmasına fayda sağlayacaktır. Saatte tek yönde 75 bin günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıması planlanmaktadır. 100 bin aracın taşıyacağı yolcuyu halkalı gebze tren hattı tek başına taşıyacak. İstanbul ‘un 10 ilçe vatandaşı da direk kullanma şansını yakalayacak.

BUNUNLA İLGİLİ:  2015 Vergi Rekortmenleri açıklandı

Yazımızda cevabını bulabileceğiniz halkalı gebze tren fiyatları, halkalı gebze tren ücretleri, gebze halkalı banliyo ücretleri, Marmaray bilet fiyatları ile paralel olması, Gebze halkalı tren hattı güzergahı,gebze halkalı tren hattı ücreti, Marmaray akbil ücreti, Gebze halkalı tren durakları gib konularda bilgi sahibi olabilir siniz. Sorularınız için TCDD internet sitesinden gerekli bilgileri temin edebilir siniz.

About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir