15 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Küçük paralar ile hangi yatırımlar yapılabilir?

Küçük paralar ile hangi yatırımlar yapılabilir?

Küçük paralar ile yapılacak yatırımlar nelerdir?

Hayatımızın olmazsa olmazı para her anlamda ön planda olup, tüm yaşantımız boyunca birikim yapmayı hayat gayemiz olarak benimsiyoruz. O yüzden ömrümüz para biriktirmekle geçiyor ama bu paraları değerlendiremedikten sonra yatırımlarımızı gerektiği kadar büyütemeyebiliriz. Peki ufakta olsa biriktirdiğimiz paralar ile nasıl yatırımlar yapabiliriz.

Hisse senedi ile yatırım yapmak;

Her hangi bir bankada öncelikle yatırım hesabı açmanız gerekmektedir. Sonrasında ufak da olsa parça parça hisse senedi alımı gerçekleştirebilir siniz. Her bütçeye göre hisse mevcut olup, risk almayı sevmiyorsanız İMKB 30 dan her ay 50 TL alım bile gerçekleştirmiş olsanız uzun vadede iyi bir birikim haline gelebilir.Çünkü temettü, kar payı ödemesi, yada bedelsiz-bedelli sermaye arttımları ile hisse portföyünüzü arttırma imkanınız olacaktır.Çocuğunuzun eğitimi için planlamış iseniz o zamana kadar iyi bir birikim yapmış olabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik hesabı açmak;

Primini kendiniz belirlediğiniz şekilde BES açarak kendiniz yada çocuğunuz için uzun vadeli bir yatırım olarak değerlendirilebilir. Birde buna ek olarak devlet katkısı olduğu için en cazip yatırım aracı olarak önerilebilir aslında. Bu sistemde yatırımları istediğiniz şekilde değerlendirme imkanınız mevcut olup, ek olarak devlet katkısı ile çift getiri sağlamış gibi oluyorsunuz.Bu sistemde istediğiniz yatırım tutarını arttırır yada düşürebilir siniz. Ödeme için zorlandığınız bir dönemde kaydınızı dondurarak istediğiniz ileri ki bir tarihte tekrar ödemeye başlayabilir siniz.

Birikimli Mevduat hesabı açmak;

Bankaların sunduğu bu ürünü de yatırımlarınız da kullanabilir siniz.Bu vadeli hesaplar 5 yıl vadeli olup her sene faizi açtığınız hesabın üzerine birikmeye devam eder. 5 sene sonunda faizi ile beraber kapatma şansınız bulunmaktadır, erken kapatılması durumunda alacağınız faizden feragat etmeniz gerekebilir. Ödemelerinizi kredi kartından otomatik ödemeye alarak borç öder gibi yatırım yapabilir siniz.

BUNUNLA İLGİLİ:  Haksız Cep Faturası İadesi E-Devlet Üzerinden Ne Zaman Başlıyor?

Altın alımı yaparak;

Altının uzun vadede artacağını  öngörüyorsanız, 0,50 grama kadar Altın Bankalardan yada kuyumculardan istediğiniz gramda satın alabilirsiniz.Bu sizin seçeceğiniz bir yatırım olup risk algınıza göre işlem yapabilirsiniz.

Arsa alımı yaparak;

Gelişeceğini düşündüğünüz bölgelerden arsa alımı gerçekleştirebilirsiniz.Paranızın yetmemesi durumunda ortak tapu ile beraber sevdiğiniz insanlarla yatırımlarınızı birleştirebilirsiniz. En kötü ihtimal ile tarla alımı yaparak uzun süre kenara atarak artmasını bekleyebilirsiniz.

Bu yatırım emtiaları bilgi olarak açıklama yapılmış olup, yatırım tavsiyesi değildir.

 

 

Emekli maaş aktarım kampanyalarında en avantajlı Banka hangisi? yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/hesap-isletim-ucretleri/emekli-maas-aktarim-kampanyalarinda-en-avantajli-hangisi/

 

About Author

Finansçı

2 Comments

  • birikimli mevduat kenara para atamayan için çok ideal para biriktirme yöntemi öneririm.

  • Sevdiğin insanlarla yaptiğin ortak yatırım sevdiklerinle paylaşımına zarar verirse ne yapılmalı?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir