9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Tmsf Başkanı Şakir Ercan Gül’den Bank Asya yorumu

Tmsf Başkanı Şakir Ercan Gül’den Bank Asya yorumu

Tmsf Başkanı Şakir Ercan Gül tarafından Tmsf’ye devir olan şirketler ve Bank Asya ile ilgili açıklamalar.

Tmsf Başkanı Gül, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimi sonrasında TMSF’ ye devir edilen şirketler konusunda Habertürk’ e açıklamalarda bulundu. Fon’a devri gerçekleşen 255 şirketin ne olacağına dair sorulan sorulara verdiği cevaplarda kısa sürede satılması gereken şirketler için satışa hazırladıklarını belirtti. Olası şirket değerlerinin düşmesini engellemek adına bir an önce satılması gereken firmalara öncelik yapılabileceğini belirtti.

Soruşturma sonrasına devri gerçekleşen firmaları yönettiklerini bunlardan iş hayatına devam edebilecek olanları satışa hazırlamak, sermayesi çekilen değerini bitirmiş şirketleri ise tasfiye edeceklerini belirten Gül bu şirketlere herhangi bir kaynak aktarımının söz konusu olmadığını belirtti.

Tmsf’ ye devir edilen şirketlerden satışa hazır olanların ne zaman satışa sunulacağına dair soruya ise 2017 başı itibari ile satışların gerçekleşebileceğini belirtti. 

Bugün Ali Çağatay’ın Bloomberg canlı yayınındaki programında Şakir Ercan Gül’ün Bank Asya ile ilgili yaptığı açıklamalar ise şu şekilde;

Tmsf Başkanı Gül, Bank Asya sürecinin uzama sebebini terör örgütü ile birebir ilişkili bir Banka olduğu için olduğunu iletirken kriminal sorun olmayan mudilere ödemenin en kısa sürede yapılacağını iletti. Elinde hisse senedi olanlar konusunda görüşünü yineleyen Gür’ün açıklamaları mudileri rahatlattı.

Süre konusunda net bir tarih belirtilmez iken hem elinde hisse senedi olanlar hemde mevduatı olanların kriminal inceleme sonrası sorunu olmaması halinde ödemelerin yapılacağını açıkladı.

Bank Asya müşterileri parasını Hangi Bankadan alabilecek? yazımızı okumak için tıklayın

Bank Asya müşterileri parasını Hangi Bankadan alabilecek?

 

BUNUNLA İLGİLİ:  CarrefourSA Fastpay Ödemesine 10 TL İade Kampanyası
About Author

Finansçı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir