8 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Varlık Yönetim şirketleri ne iş yapar?

Varlık Yönetim şirketleri ne iş yapar?

Varlık Yönetim şirketleri ne iş yapar?

Şu an piyasada Bankalara kredi yada kredi kartı borcu olan ve bu borçları ödeyemedikleri durumda takibe aktarılarak Banka yada taşeron avukatlar tarafından tahsil edilmeye çalışılmaktadır. Bu süre zarfında tahsil edilemeyen bu alacaklar Banka’ lar için hem iş yükü hemde bilanço kirliliği yaratmaktadır. Bankalar bu tutarların tahsili için kendi içlerinde yada tahsil için yönlendirdikleri Avukat’ lar ile bu tutarların tahsili için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Peki bu varlık şirketleri neden kuruldu diye soracak olursak;

Bankaları iş yükünden ve operasyonel işlemler tarafında rahatlatmak, Bankaların daha temiz bir bilanço ile çalışmasını sağlamak için kurulan şirketlerdir.Bankalar tahsil edemedikleri bakiyeleri bu şirketlere aktararak daha temiz ve kaliteli aktifler üretmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Varlık Yönetim şirketlerinden borcumu nasıl kapatabilirim?

Bankalar bir kaç yıl tahsil için uğraştıkları takip bakiyelerini icra yada farklı yöntemler ile tahsil edemedikleri durumda bir süre tahsil için bekliyorlar.Bu sürenin sonunda Banka’ lar çok da yüksek olmayan meblağlara bu takip bakiyelerini Varlık Yönetim Şirketleri‘ ne satıyorlar. Banka’ ların bu işten çok para kazandığı söylenemez aslında. İhale’ lerde en yüksek teklifi veren şirketlere satış yapıldığından satış bakiyesini diplere çekebiliyor bu şirketler.

Bankalarda zaten tahsil edemedikleri bakiyeleri az da olsa belli bir miktara sattıkları için tutar anlamında çok sorun yaratmıyorlar. Varlık Yönetim şirketleri sizi aradıklarında pazarlık yapabiliyorsunuz bunun nedeni bundan kaynaklanıyor.  Son dönemde Bankadaki kullandığı Anapara riskinden çok daha az paralara borcunu kapatanları görebiliyorsunuz. Mevcut riskin üzerindeki faizi direk silebiliyorlar bunun yanında anaparadan da düşüyorlar. Bu bakiyelerin Varlık Yönetim şirketlerine satışının yapılması vatandaşlar için çok daha avantaj sağlamıştır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Hamileler Antibiyotik içebilir mi?

Takip borcu olanların yapması gerekenler?

Bu şirketlerin bu borç bakiyelerini Banka’ lardan çok büyük olmayan bakiyelere satın aldıklarını düşünerek davranmanız sizler için faydalı olacaktır. Varlık Yönetim şirketleri faiz indirimin de yeteri kadar bonkör davranıyorlar. Takip riskini tek kalemde yada taksitli olarak kapatabileceğinize şirket inanıyorsa yeteri kadar indirim sağlıyorlar. Net ödeyebileceğiniz tutarı söyleyerek tek kalemde kapatma imkanınız doğarsa bu fırsatı kaçırmamanız sizler için faydalı olacaktır.

 

Banka hesap numaramı yada ıban numaramı nasıl öğrenebilirim yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/gundem/banka-hesap-numarami-yada-iban-numarami-nasil-ogrenebilirim/

About Author

Finansçı

3 Comments

  • Varlik yonetim sirketlerinin iside is yani. 5 liraya alip 15-20 liraya tahsil ediyorlar.

  • Varlık yönetim şirketine aktarılan kredi borcumu kapatmak istiyorum. Mevcut borcumun hepsini kapatmak istediğinde indirim sağlarlar mi?

    • Merhaba,
      Pazarlığı sıkı tutmanızı tavsiye ederim.
      Saygılarımızla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir