12 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Banka Kartları

Safran Soğanı Nasıl Yetiştirilir? Safran Soğanı Ne Kadar Kazandırır?

Safran Soğanı Nasıl Yetiştirilir? Safran Soğanı Ne Kadar Kazandırır?

Ülkemizin genel anlamda tarıma elverişli bir ülke olduğunu ve tarımsal toprak alanları bakımından zengin olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Anadolu coğrafyasının binlerce bitki türüne uygun bir tutum sergilemesi ve bunun yanı sıra her türlü bitkiye elverişli olması, safran soğanı içinde bu konuda büyük bir avantaj sahibi olduğumuzun ciddi bir göstergesidir. Birçok bitki kendiliğinden yetişirken, bazıları ise belirli çabalar sonucunda rahatlıkla yetiştirilebiliyor.

Safran bitkisi de bu bitkiler arasında yer alan ve muazzam olan bir bitkidir. Safran bitkisinin ekonomik değerinin yüksek olması, üreticiler içinde büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarım alanında yeni bir sektöre ya da alana giriş yapmak istiyorsanız bu konuda safran soğanı yetiştiriciliği konusuna girmek daha mantıklı olacaktır.

Safran Soğanı Nasıl Yetiştirilir? Safran Soğanı Ne Kadar Kazandırır?

Safran soğanı yetiştirmeniz için öncelikle safran yetiştiriciliğine uygun olan bir alan bulmanız gerekmektedir. Coğrafi özellikler ve iklim koşulları da safran yetiştiriciliği konusunda size gerekli olan etkenler arasında yer almaktadır. Birçok kişi haliyle safran soğanı nasıl yetiştirilir? sorusunu sormaktadır. Bu sorunun cevabı ise çokta zor olmayan bir cevap olarak karşımıza çıkıyor.

İlaç ve kimya endüstrilerinin ham maddeleri konusunda safranın büyük oranda önemli olduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak safranın gram fiyatı 20 TL civarında iken Arap ülkelerinde bu durumun daha da artış gösterdiğini ve 40 TL civarlarına çıktığını söylemek mümkün olacaktır. Öte yandan safranın sulu toprak isteyen bir bitki olmaması diğer bir avantajı olarak karşımıza çıkıyor.

Safran Yetiştiriciliği Konusunda Elverişli Bölgeler

Günümüzde safran işine girecek birçok kişi öncelikle safran soğanı nerede yetiştirilir? sorusunun cevabını bulmalıdır. Safran genel anlamda Safranbolu, Tokat, Kastamonu ve Şanlıurfa gibi coğrafyalarda sıkça yetişen bir bitkidir. Bu coğrafyaların ve söz konusu bölgelerin toprak yapılarının uyuştuğu birçok yerde safran yetiştiriciliği yapılabilmektedir.

BUNUNLA İLGİLİ:  Big Chefs İndirim Kampanyası Fastpay Kullanıcılarına

Bunun yanı sıra safran yetiştirme konusunda iklim şartlarının yine bu bölgelere uygun olmasını tercih etmek daha doğru olacaktır. Bölge olarak sayılı yerlerde olan safran, genel olarak bakıldığı zaman birçok kişi tarafından genel anlamda gözde bir bitki yetiştiriciliği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Safran Soğanı Yetiştiriciliği Kazançları

Safran soğanı yetiştirmek isteyen bir kişi, bu işten fazlasıyla karlı çıkacağını bilmektedir ve bu nedenle söz konusu işe girmektedir. Safran soğanı iç piyasada 20 TL gibi fiyatlardan satılan bir üründür. Bu fiyat ortalama rakamdır ve genel fiyattır. Bazı bölgelerde farklılık gösterebilmektedir. Safran soğanının genel anlamda dış pazardaki fiyatları ise 40 TL civarına çıkmaktadır.

safran soğanı kilo fiyatı
satılık safran soğanı satışı

Yani iki katı civarında olmaktadır. Haliyle bu fiyatlar üreticileri bakımından büyük bir kar sağlamaktadır. Üreticilerin bu safran soğanı yetiştiriciliği konusunda fazlasıyla karlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkemizde bu denli değerli olan bir ürünün sadece 30 dönüm bir alanda yetiştirildiğini söylemek mümkün olacaktır. Bunun nedeni de safran soğanı yetiştiriciliğinin zahmetli olması olarak değerlendirilebilir.

Safran Soğanı Ne Zaman Yetiştirilir?

Safran soğanı yetiştiriciliği konusunda öncelikle toprağın büyük ölçüde hazırlık istediğini söylemek mümkündür. Bu derin ve geniş bakımdan sonra ise 3 veya 4 kez ikileme istemektedir. Soğanların 30 ve 40 cm aralıklarla toprağa dikilmesi daha verimli olmasına neden olacaktır. 20 cm derinliğe ekilen soğanlar, Ağustos 20 ve Eylül 10 tarihleri arasında ekilmelidir.

Sonrasında ise 15 Ekim ve 15 Kasım tarihleri aynı yılda söz konusu ürün toplanır. Kasım tarihleri arasında çiçeklenmeye başlayan bu bitki, her yıl daha da verimli bir hal alır. Bu nedenle son derece kazançlı bir hal alır ve çiftçiye hem daha iyi hem de daha fazla ürün sağlar. Bu artıları sağladıktan sonra üreticiye kalan iş sattığı safranların parasını saymak olacaktır.

BUNUNLA İLGİLİ:  Çamlıca Kulesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Safran Soğanı Soru Cevaplar

  • 1 dönüme ne kadar safran ekilir? 1 dönüm arazi için 500 kg ile 1 ton arasında safran soğanı dikilebilir.80 bin soğandan da 1 kg safran elde edilebilir
  • 100 kilo safra soğanı ne kadar? Sıklıkla adet usulü satılmakta olup 1.000 adet safran soğanı 2022 başlarında ortalama 3.000 TL
  • Evde safran yetiştiriciliği yapılırmı? Tabi ki yapılabilir ama tozu için oldukça fazla ekmeniz gerekir. Diğer türlü kumlu ve gevşek topraklar saksı için uygundur.
  • Karaarslan safran soğanı fiyatı ne kadar? 2020 yılında kg fiyatı 20.000 TL idi. 2022 de siz düşünün artık
  • Safran hangi iklimde yetişir? Karasal ve ılıman iklimlerde uygundur. 10-35 derece arası uygun sıcaklıktır. Daha yüksek sıcaklığa dayanır. Anavatanı İç Anadolu desek yanlış olmaz.
  • Safran soğanı ne zaman ekilir/dikilir? En uygun zaman aralığı 20 Ağustos- 15 Eylül arasıdır. Bu tarihte ekilirse 15 Ekim-15 Kasım arası açarlar.
  • Safran nerelerde yetişir? Özelikle ülkemizde Safranbolu, dünyada İspanya, Fransa, İtalya ve İran ‘da yetiştirilir.
  • Safran soğanı sahibinden alınır mı? Güvendiğiniz bir satıcıdan alabilirsiniz. 2022 başı itibariyle adeti 2-5 TL arasında satılmaktadır.
  • Safran soğanı fiyatı ne kadar? Kg fiyatı 2022 başı için ortalama 200-250 TL arasındadır.
  • Safran soğanı kg fiyatı ne kadar? Kg fiyatı 2022 başı için ortalama 200-250 TL arasındadır.
  • Safran soğanı nereden alabilirim? Sahibinden üzerinden, diğer dijital satış siteleri üzerinden
  • Safran soğanı tohumu fiyatı ne kadar? 2022 başı için ortalama 5 adet 10 TL den satılmaktadır.
  • Safran tohumu nereden alınır? Sahibinden üzerinden, diğer dijital satış siteleri üzerinden
  • Safran bitkisi Türkiye’de nerelerde yetişir? Araştırma firmalarına göre Safranbolu’nun Davutobası, Yörükköyü, Geren ve Aşağıgüney Köylerinde
  • Safran soğanı faydaları nelerdir? Antioksidan özelliğinden dolayı sindirim sistemi için faydalıdır, potasyum açısından zengin olduğu için kan basıncını sağlıklı seviyelerde tutar.
  • Safran soğanı nasıl çoğaltılır? Safran çiçeklenmesi 1 ay, hasadı 20 gün sürer. İki yılda bir haziran sonlarında çiçekler kuruduğunda soğan sökümü gerçekleştirilir. Söküldüğünde ortalama 1 soğandan 7 soğana kadar artabilir.
  • Safran soğanı nereden alınır? Sahibinden üzerinden, diğer dijital satış siteleri üzerinden
  • Safran soğanı satışı var mı? Sahibinden üzerinden, diğer dijital satış siteleri üzerinden
  • Satılık safran tohumu nasıl alabilirim? Sahibinden üzerinden, diğer dijital satış siteleri üzerinden
BUNUNLA İLGİLİ:  Banka Maaş Promosyonu Nedir? Banka Promosyonu Kaç Yılda Bir Alınır?

Yozgat’ lı çiftçiden Paris’e Safran Satışı– Tarimtv.gov.tr özel röportajı

İstiridye Mantarı Yetiştiriciliğinde Devlet Desteği Avantajları yazımızı okumak için tıklayın.

About Author

Meraklı

7 Comments

  • Elimizde 400 kg hakiki safranbolu safran soğanı var
    Ilgilenenlere temin edilir.
    Tel 05332798961
    Emrah ŞAKAR

    • Fiyat bildire bilirmisiniz

  • Safran soğanı iyi kazandirdi bir dönem ekip bicene. Bakalım bu yıl safra soğanı konusunda neler yasanacak

  • SAFRAN SOĞANI SATIŞLARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR.TÜRKYENİN HER YERİNE GÖNDERİM SAĞLIYORUZ.İLGİLENENLER 05439142816 ULAŞABİLİR.
    ALİ UYSAL BURDUR/BUCAK

  • İlk defa duydum safran soğanıni

  • İlk defa duydum iyioldu sayenizde safran soğanı ni öğrenmiş olduk teşekkür ederim

  • Valla bende ilk defa duydum safran soğanını nedir nerde yetişir ne işe yarar bilmiyorum ama öğrenmiş oldum teşekkür ederim

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir