9 February 2024

Email

info@kucukpara.com

Krediler Vadesiz Hesaplar

Borcu yok yazısı nasıl alınır?

Borcu yok yazısı nasıl alınır?

Bankaya olan kredinizi yada takibe aktarılmış risklerinizi kapattığınızda borcu yoktur yazısı nasıl alabilirim?

Borcu yoktur yazısını nasıl alabilirim?

Bankalardan kredi çekmek istediğinizde daha önceden kullandığınız bir üründe sorun yaşadıysanız yada borcunuz Kanuni takibe aktarıldıysa eğer zorlanacaksınız demektir. Biraz önce yazdığım gibi daha önceden ödeyemediğiniz, Bankada yada avukat tarafından tahsil edilmesi gereken bir borcunuz varsa öncelikle bu borcunu kapatmanız gerekecektir. Bankalardan kredi çekmek istediğinizde daha önceden sorunlu hale gelmiş bir borcunuz var ise. Banka eğer kredi verecek ise öncelikle bu borcun kapatılıp kapatılmadığını teyit etmek ister o yüzden sizden borcu kapattığınıza dair ibraname almak isteyecektir.

Peki Bankalar müşterilerden neden ibraname ister?

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) kayıtlarında bazen borç bakiyesi ile ilgili tahsilat yapılmış olmasına rağmen, sanki borç bakiyesi ödenmeden kapatıldı olarak gözükebiliyor. Bunun nedeni borcu kapatan kurumun tahsilat bilgisini girmeden sisteme kapatıldı bilgisini girmesinden dolayıdır. O yüzden daha önceki borçlarınıza ait sorunlu bakiyeler mevcut ise kapattığınızda Avukat’ tan,Varlık Yönetim şirketlerinden yada Banka’dan borcun bittiğine dair ibraname almanız faydalı olacaktır.

Bankalar ibraname ücreti tahsil eder mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)’ na bildirilen masraf komisyon listelerinde İbraname adı altında alınan bir ücret kalemi bildirilmediyse tahsilat yapılamaz. Kafanıza takılan durumlarda BDDK ‘nın internet sitesinde Bankacılık Ürün ve Hizmet Ücretleri başlığı altından kontrol edebilirsiniz. Buradan bankaların aldıkları masrafları karşılaştırarak hangi Banka ile çalışacağınıza da karar verebilirsiniz aslında.

Umarım borçlarınızı zamanında ödeyerek bu şekilde durumlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

 

Yanlış hesaba para yatırdığımda nasıl geri alabilirim yazımızı okumak için tıklayın

https://www.kucukpara.com/banka-hesaplari/vadesiz-hesaplar/yanlis-hesaba-para-yatirdim-parami-nasil-geri-alabilirim/

 

BUNUNLA İLGİLİ:  Kredi Sicil Affı Kimleri Kapsıyor? Kredi Sicil Affı Başvuru Şartları Neler?
About Author

Finansçı

2 Comments

  • Arkadaşlar ortalıkta dolaşan karaliste şehir efsanesi ile ile ilgili olarak sizlere bilgi amacı ile yazıyorum bankalar kanunu 44.maddesinde derniliyorki kredikarti,çek,senet ve diğer kredilerle ilgili gec ödemeler sonradan ödemeler vs veriler tutulur bu kanunda 3,yıl5yıl kara listeden çıkılmaz diye bir madde yok sadece kayıtlar tutulur denilmektedir şimdi bu karaliste şehir efsanesini kim uydurdu neden uydurdu bulunması gerekiyor ödenmiş borcun karalistesi olmaz böyle bir yasa yok uydurmadır, ayrıca verilerin korunması maddeleri ile ilgili şunlar yazılıdır,kurumların elde etmiş oldukları verileri kisilerden izinsiz başka bir kuruma paylaşması yasaktır veriler ancak resmi kurumlar arasında paylaşıma açıktır kıredi kayitbürosü ve buna benzer resmi olmayan kurumlar arasında paylaşım yapamazlar bunları biliniz diye yazdım

  • Merhaba Talat bey,
    Mesleginizi ve konu ile ilgili ne kadar bilginiz var bilemiyorum ama konu ile ilgili su şekilde bilgi vermek isterim. Öncelikle yazımızda kara liste kelimesi kullanılmamış olup, kara liste olarak bahsedilen durum borcun takibe aktarımı sonrası kkb’ye atanan L kodudur.L kaydı olan tüketiciyle Bankalar çalışmayı arzu etmezler. Kara liste kavramı bu sebepten dolayı kullanımda olabilir. Bu borcunuzu kapattıktan sonra aktif bir bankacılık ürününüz yok ise 5 yıl sonra kkb kaydiniz sıfırlanır ve yeni bir sayfa açılır. Fakat farklı ürünler kullanıyorsanız L kaydı ile beraber kkb’niz işlemeye devam eder. Bankalar bu bilgileri kredi kayıt bürosuna iletmemis olsaydı kkb diye bir kriter olmazdı. Tüketiciyi yanlış yönlendirme yapmamaniz gerekmektedir.
    Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir